Hoppa till innehåll

Borås Elhandel

Företaget bedriver elhandel med utgångspunkt från Borås. Företaget är en del av Vattenfallkoncernen. Geografiskt är Borås Elhandel i första hand verksamt på västkusten och i storstadsregionerna. Bolaget erbjuder 100 procent fossilfri energi. Förutom elavtal erbjuder Borås Elhandel anläggningar för solceller och batterilagring samt laddstolpar.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Borås Elhandel

Lanserades:2002
Estimerat pris fast:Ej tillgängligt
Estimerat pris rörligt:132,96 öre/kWh (elområde 3)
Antal kunder:55 000
Bindningstid:En månad
Påslag:1,5 öre/kWh inkl moms
Betyg:2,8

För- och nackdelar med Borås Elhandel

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Flera avtalstyper
 • Fast pris med ett års bindningstid
 • Fossilfri el
 • El med märkning Bra Miljöval kan väljas
 • Flera betalningssätt

Nackdelar

 • Ingen kampanjkod
 • Svårt hitta aktuella elpriser på hemsidan
 • Ingen information om driftstörningar
 • Inget formulär för felanmälan

Lite mer om Borås Elhandel

Borås Elhandel är sedan år 2009 ett helägt dotterbolag till Vattenfall. Bolaget omsätter mer än 320 miljoner kronor. Bolaget köper enbart in el från fossilfria källor som vind och vatten, men också kärnkraftsel. All el som köps in är ursprungsmärkt. 

Som kund går det också att teckna avtal om Bra Miljöval. Borås Elhandel erbjuder system för batterilagring, som gör att överskottsel som genereras under dagtid kan lagras och användas vid en senare tidpunkt. Även laddstolpar för elbilar ingår i programmet från Borås Elhandel.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Så tecknar du elavtal hos Borås Elhandel

Att teckna elavtal hos Borås Elhandel är enkelt. När du bestämt dig för vilket slags avtal du vill ha gör du så här:

Tid som behövs: 5 minuter

Att teckna elavtal hos Borås Elhandel är enkelt. När du bestämt dig för vilket slags avtal du vill ha gör du så här:

 1. Gå till boraselhandel.se här.

 2. Tryck på “Teckna elavtal”.

 3. Tryck på “Jag vill bli kund hos Borås Elhandel”.

 4. Klicka i “Jag ska flytta” eller “Jag vill bara byta”, tryck på fortsätt.

 5. Fyll i ditt postnummer och tryck på “fortsätt”.

 6. Fyll i dina uppgifter och godkänn avtalet.

Allmänt om priser hos Borås Elhandel

På hemsidan finns information om det elpris som är aktuellt just nu. Samt hur priset för el ändrats månad för månad de sista åren. Här hittar du även information om vad de olika typerna av elavtal innebär. Borås elhandel erbjuder fast elpris, rörligt elpris och timpris, samt det de kallar Mix 50/50. För att få aktuellt pris ring kundsupport på telefonnummer 033-206700.

All el från Borås Elhandel är fossilfri och kommer främst från vind-, vatten- och kärnkraft. En liten del kommer från lokalproducerad solkraft. Kunden har möjlighet att välja vilken typ av elkraft som ska främjas. Om inget val görs får kunden en blandning av de olika krafttyperna.

Det är möjligt att lägga till Bra miljöval till sitt elavtal. Då ställs hårda krav på hur elen produceras och arbete läggs på att minska elproduktionens miljöpåverkan. Dessutom går pengar till projekt som arbetar för att reparera miljöskador och minska elanvändning genom effektivisering.

Rörligt elpris 

Rörligt elpris innebär att priset för elen ändras över tid. Priset för elen bestäms av hur den nordiska elbörsen, Nord Pool, ändras. Rörligt pris hos Borås Elhandel följer spotpriset hos Nord Pool. Klockan 13 varje dag uppdateras information om kommande dygns priser.

Aktuellt rörligt pris hos Borås Elhandel är (i augusti 2022) 132,96 öre/kWh inklusive moms och påslag.

Fast pris 

Borås Elhandel erbjuder fast elpris med bindningstider mellan 1 år och 3 år. I dagsläget erbjuds dock endast bindningstid på 12 månader. Du får en påminnelse innan avtalet löper ut, med erbjudande om att teckna nytt.

För närvarande är det inte möjligt att teckna elavtal med fast elpris hos Borås Elhandel i södra Sverige, elområde 4. Detta på grund av de höga priserna i detta område. 

Uppgifter om aktuellt pris för fast elavtal saknas på hemsidan.

Tim-/spotpris 

Med timspotpris hos Borås Elhandel betalar du olika pris varje timme, utifrån hur timpriset varierar på den nordiska elbörsen. Klockan 13 varje dag uppdateras information om kommande dygns priser, timme för timme. Information om aktuellt timpris hittar du här.

Mix 50/50 

Med avtalet som kallas Mix 50/50 låser du halva din elförbrukning till ett fast pris. Resterande 50 % får du till rörligt pris. Detta avtal har bindningstiden 12 månader.

kWh-pris 

Priset för el per kWh består av Borås Elhandels kostnad för inköp av el, kostnaden för hantering av kvotplikt angående elcertifikat samt Borås Elhandels fasta påslag och månadsavgift. Påslaget är 5,11 öre/kWh, månadsavgiften är 39 kr/mån.

Olika sätt att betala för sin el hos Borås Elhandel

Hos Borås Elhandel kan du betala dina fakturor på flera olika sätt.

Betala via Autogiro

Borås Elhandel har autogiro. Som betalningsmottagare i din internetbank söker du upp Borås Elnät, bankgiro 5061-0229. Ange ditt betalarnummer/kundnummer som du hittar på din faktura, Mina sidor eller genom att kontakta Borås Elhandel.

Betala med E-faktura

Man kan betala med e-faktura hos Borås Elhandel. Sök upp Borås Elhandel i din internetbank och lägg till som betalningsmottagare. Du kan även kombinera e-faktura och autogiro. Då dras avgiften automatiskt och fakturan kommer till din internetbank.

Andra betalningssätt

Andra betalningssätt hos Borås Elhandel är vanlig pappersfaktura eller faktura via Kivra. Är du ansluten till Kivra så kommer din faktura direkt dit. Annars får du pappersfaktura om du inte gör något annat aktivt val. 

Kampanj- och rabattkoder hos Borås Elhandel

Det finns ingen kampanjkod för Borås Elhandel. 

Med rabattkoden ICA Tornet, får du 500 kronor att handla för på ICA Tornet i Ulricehamn när du tecknar elavtal hos Borås Elhandel.

Vad vi tycker om boraselhandel.se

Det är svårt att hitta aktuella priser för de olika elavtalen hos boraselhandel.se. Det är svårt att förstå vad de olika uppgifterna om pris gäller för. Istället hänvisas kunderna att ringa kundsupport på telefonnummer 033-206700

Hur det är att navigera på boraselhandel.se

Det är lätt att navigera på boraselhandel.se. Sidan är tydlig med få men tydliga rubriker. Det är lätt att förstå var man ska klicka för att hitta det man söker. Det är lätt att hitta flera olika sätt att komma i kontakt med Borås Elhandel. Mina sidor finns längst upp på startsidan. Där finns även tydliga rubriker som gör att det snabbt går att hitta den information som eftersöks. Här finns även en sökfunktion som fungerar bra och ger relevanta sökträffar.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundsupport@boraselhandel.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 033-20 67 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Borås Elhandel ABBox 373, 501 13 Borås

Supporten hos Borås Elhandel

Genom att klicka på kontakt högst upp på startsidan kommer du till en sida där du snabbt ser telefonnummer samt mailadresser till kundsupport. Enligt informationen här svarar någon på din fråga inom 24 timmar. Här kan du också lätt hitta svar på de vanligaste frågorna.

Det finns inget sätt att ta kontakt direkt på hemsidan, såsom frågeformulär eller chattfunktion. Men en chattbot finns, som kan svara på frågor och guida vidare på hemsidan.

Information om strömavbrott

Det finns ingen information om strömavbrott eller driftstörningar på Borås elhandels hemsida. Det är svårt att hitta uppgifter om var du ska söka information om strömavbrott. Tillsammans med information om vad du behöver tänka på när du ska byta till Borås Elhandel anges att du får information om strömavbrott och driftstörningar av ditt elnätsföretag, det vill säga de som ansvarar för elledningarna som går just hem till dig.

Felanmälan

Det finns inget formulär eller liknande att fylla i för att göra felanmälan hos Borås Elhandel. Om du vill bli kontaktad kan du fylla i namn, e-post och telefonnummer här. Kundsupport nås på telefonnummer 033-206700 eller kundsupport@boraselhandel.se

Elavtalen hos Borås Elhandel

Hos Borås Elhandel erbjuds fyra olika typer av elavtal. Fast pris (som inte erbjuds i södra Sverige), rörligt pris, timspot och Mix 50/50. Till vart och ett av elavtalen kan du välja Bra Miljöval. Då får du el från förnyelsebara källor. Du bidrar till att ställa krav på minskad miljöpåverkan och minskad efterfrågan på kärnkraft och fossilkraft.

Borås Elhandel har en funktion som de kallar Prisbevakaren. Genom att anmäla dig här får du information när elkostnaden sjunker under ett visst pris. På så sätt kan du teckna fast elpris när det är som mest fördelaktigt.

Uppsägningstid 

För avtal med fast elpris hos Borås Elhandel går avtalet ut när bindningstiden är slut. För avtal med rörligt elpris hos Borås Elhandel har du en månads uppsägningstid. 

Recensioner och omdömen om Borås Elhandel 

Det finns endast några tiotal recensioner och omdömen om Borås Elhandel på olika sidor på internet. Betyget från dessa få kunder hamnar mellan 2 och 3,5 av 5 möjliga. De kunder som är nöjda anger att de fått bra bemötande och hjälp av kundtjänst, samt att de tycker att de fått ett bra pris. De kunder som är missnöjda tycker att de fått dåligt bemötande och hjälp av kundtjänst, samt att priserna höjts snabbt.

Finns det varning om att Borås Elhandel är en bluff?

Nej, det finns inga varningar om att Borås Elhandel skulle vara en bluff. Företaget förekommer varken på Energimarknadsbyråns klagomålslista eller på Svensk handels varningslista.

Vanliga frågor om Borås Elhandel 

Vad kostar elen?

Du som är kund hittar dina aktuella priser på Mina sidor. För den som bor i elområde 3 finns priser här.

Varför är elen så dyr?

Elpriset varierar över året. Det påverkas av saker som väder och vindförhållanden, priset på elbörsen, tillgång och efterfrågan på el och priserna på kol och olja i Europa.

Fakturaavgift?

Borås Elhandel tar inte ut någon fakturaavgift.

Hur ofta kommer fakturan?

Du kan välja om du vill ha faktura varje eller varannan månad. Om du inte gör något val får du som förbrukar över 8000 kWh/år faktura varje månad, övriga kunder varannan månad.

När kommer fakturan?

Vanligen mellan den 15:e och 20:e varje månad. Vanligen faktureras för månaden som gått.

Sammanfattning & omdöme

Borås Elhandel är ett företag som ingår i den statliga Vattenfallkoncernen. I första hand är bolaget verksamt i regionen Västra Götaland samt i större städer. Borås Elhandel bedriver ingen elnätsverksamhet. Bolaget köper in el från vattenkraft, vindkraft och kärnkraft. En mindre del el produceras vid lokala solcellsanläggningar. 

Borås Elhandel arbetar normalt med fyra avtalstyper; fast pris, rörligt pris, timpris och Mix 50/50. I det sistnämnda avtalet blandas fast och rörligt pris. Med tanke på rådande läge på elmarknaden kan inte fast pris erbjudas i södra Sverige för närvarande.

Den som vill producera solel kan teckna avtal med Borås Elhandel som så kallad mikroproducent. Samtidigt kan Borås Elhandel erbjuda lösningar för batterilagring av överskottsel som genererats av solceller. Även laddstolpar för elbilar ingår i produktprogrammet hos Borås Elhandel.

Bolagets hemsida är väl utformad och lättnavigerad. Vad gäller strömavbrott och driftstörningar hänvisar företaget av naturliga skäl till aktuell nätoperatör. 

Vi bedömer Borås Elhandel som en seriös och stabil leverantör av el, speciellt med Vattenfall som ägare. 

Det går att finna ett tiotal omdömen om Borås Elhandel på nätet. Kundtjänsten både uppskattas och kritiseras. Någon anser att bolaget har låga priser, medan andra tycker att de höjts för snabbt. 

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 3]