Hoppa till innehåll

Eskilstuna Energi och Miljö

Eskilstuna Energi och Miljö (EEM) är ett kommunalt energibolag med ansvar för elnät och elförsörjning inom kommunen. EEM:s elnät omfattar Eskilstuna med kringliggande tätorter. EEM levererar förnyelsebar el med miljömärkning. Dessutom driver EEM en egen solcellsanläggning. Bolaget kan också leverera el till områden som inte täcks av företagets egna elnät.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Eskilstuna Energi och Miljö

Lanserades:1993
Estimerat pris fast:183–303 öre/kWh
Estimerat pris rörligt:93,56 öre/kWh
Antal kunder:Uppgiften saknas
Bindningstid:1–3 eller 5 år
Påslag:4,90 öre/kwH
Betyg:3

För- och nackdelar med Eskilstuna Energi och Miljö

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Flera typer av avtal
 • Möjlighet att göra specifika val
 • Egen solcellspark
 • Detaljerad hemsida
 • Val av timpris

Nackdelar

 • Ingen kampanjkod
 • Ingen rabattkod

Eskilstuna Energi och Miljö

EEM är ett kommunalt bolag som förutom ansvar för elnätet även arbetar med fjärrvärme, vatten och avlopp, återvinning med mera. Företaget agerar även på elmarknaden. EEM främjar utvecklingen av fossilfri el. All el som levereras till nätet är grön, det vill säga från sol, vind, vatten och biobränsle. 

EEM driver även en solcellsanläggning inom kommunen. I EEM:s utbud av el finns möjligheter att göra tillval av miljömärkningen Bra Miljöval. Koncernen omsätter drygt 2 miljarder kronor och har god lönsamhet. 

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Så kommer du igång hos Eskilstuna Energi och Miljö

Tid som behövs: 5 minuter

Det är enkelt att få förslag på elavtal och att bli kund hos Eskilstuna Energi och Miljö. Du kan i lugn och ro klicka dig fram för att få se olika alternativ med prisförslag. Följ de här stegen för att komma igång:

 1. Besök https://www.eem.se/privat/

 2. Klicka på “Jag vill teckna elavtal” på första sidan

 3. Klicka på “Jag vill bli kund – Teckna elavtal”

 4. Välj om du bor i lägenhet eller i hus. Ange din ungefärliga årsförbrukning. Du kan alltid gå tillbaka och ändra dina uppgifter.

 5. Klicka på “Visa alla elavtal”.

Vilka priser vi hittar hos Eskilstuna Energi och Miljö

Hos Eskilstuna Energi och Miljö finns framför allt tre alternativ när du ska teckna elavtal. Det finns även möjlighet att teckna rörliga avtal med timpris.

Fast, rörligt eller mitt emellan

Hos Eskilstuna Energi och Miljö kan du välja mellan tre olika typer av elavtal:

 1. Rörligt pris
 2. Eskilstuna-el
 3. Fast pris

På bolagets hemsida finns en överblick som gör det lätt att se skillnaderna mellan de olika avtalen. I översikten får du även en uppskattning av genomsnittlig kostnad per månad. För att hitta priserna måste du först klicka på “Teckna elavtal”, vilket inte betyder att du måste teckna ett elavtal innan du sett priserna.

Eskilstuna-el är det mest förmånliga elavtalet, som dessutom innebär att du får välja vilken förening som ska få sponsring av bolaget.

I varje elavtal kan du även välja tillägg i form av solkraft för 1000, 3000 eller 5000 kWh per år. Du får då närproducerad solkraft från bolagets solcellspark på Lilla Nyby.

I avtalen för rörligt och fast pris kan du även välja märkningen Bra miljöval, som ger ett påslag på 2,00 öre per kWh. Du garanteras då att få el som är förnybar och som produceras av vind- eller vattenkraft, solkraft eller biobränsle. Bra Miljöval är en märkning från Naturskyddsföreningen.

Med rörligt pris följer ditt elpris elbörsens svängningar

Rörligt elpris innebär att ditt pris styrs av marknaden och baseras på elbörsens priser. När du väljer rörligt pris hos Eskilstuna Energi och Miljö tillkommer en fast avgift på 39 kronor inklusive moms, avgifter till Svenska kraftnät och rörlig elcertifikatsavgift.

Det är lätt att hitta information om historik för rörliga priser på bolagets hemsida. Historiken sträcker sig tillbaka till år 2015 och visas månad för månad.

Fast pris – ett förutsägbart alternativ

Med fast pris får du samma pris per kWh under hela avtalsperioden, oavsett när på dygnet du använder elen. Din totala elkostnad beror på hur mycket el du använder. Priset för elcertifikat är inkluderat i det fasta priset. Fast månadsavgift tillkommer med 39 kronor inklusive moms. Du kan välja att teckna fast pris i 1, 2, 3 eller 5 år.

Du kan detaljstyra din elräkning med timpris

Hos Eskilstuna Energi och Miljö kan du välja att teckna ett elavtal med rörligt timpris. För att teckna den sortens avtal måste du höra av dig till bolagets kundservice.

Med ett rörligt elpris som mäts månadsvis baseras ditt elpris på föregående månads snitt på spotpriserna på den nordiska elbörsen. Med timvis mätning sker prissättningen i stället per timme.

Timpriset är baserat på spotpriset på elbörsen Nord Pool. Spotpriset ändras varje timme och är baserat på tillgång och efterfrågan. När du tecknar ett rörligt timpris kan du spara pengar genom att styra din elanvändning till de timmar när elen är billigare. Du kan följa priset i realtid på elbörsens webbplats.

Eskilstuna-el kombinerar fast och rörligt pris

Eskilstuna Energi och Miljö erbjuder även elavtalet Eskilstuna-el. Det består av en blandning av fast och rörligt elpris. Under vintersäsongen (1 oktober till 31 mars) betalar du 70 % av elförbrukningen till fast elpris och 30 % till rörligt elpris. Under sommarsäsongen (1 april till 30 september) är det tvärtom – då betalar du 70 % till rörligt elpris och 30 % till fast elpris.

Fast månadsavgift tillkommer med 39 kronor inklusive moms.

Olika sätt att betala för sin el hos Eskilstuna Energi och Miljö

Det finns flera olika sätt att betala dina elräkningar hos Eskilstuna Energi och Miljö. Det är lätt att jämföra och välja olika betalsätt på bolagets hemsida.

Med autogiro behöver du inte komma ihåg elräkningen

Med autogiro får du din faktura som vanligt. Du behöver endast se till att beloppet som står på fakturan finns på ditt bankkonto när pengarna ska dras.

Enkelt att kontrollera med e-faktura

Med e-faktura skickas fakturan direkt till din internetbank. Alla uppgifter är ifyllda och du behöver endast kontrollera att det stämmer innan du godkänner betalningen.

Få fakturan till din e-post eller till Kivra

Du kan även välja att få fakturan skickad till din e-post som pdf eller till Kivra.

Kampanjkoder och rabattkoder

Här hittar du aktuella kampanjer och rabatter som för tillfället gäller Eskilstuna Energi och Miljö

Slipp fast avgift om du är ICA-anställd i Eskilstuna

Om du är anställd på ICA Maxi, ICA Ekängen eller ICA Stenby i Eskilstuna bjuder Eskilstuna Energi och Miljö på den fasta avgiften i 12 månader när du tecknar valfritt elavtal. Använd kampanjkoden PRIO när du tecknar nytt elavtal.

Vad vi tycker om eem.se

Det är lätt att navigera på hemsidan för Eskilstuna Energi och Miljö, eem.se. Det finns mycket information om bolagets verksamhet, priser och olika former av elavtal. Bolaget har en omfattande verksamhet, men det går enkelt att välja El eller Elnät i menyn längst upp.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@eem.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 016-10 60 60
Är det lätt att hitta adress?Ja, Kungsgatan 86632 21 Eskilstuna

Support som är tillgänglig på flera sätt

Kontaktuppgifter till kundservice är lätt att hitta på bolagets hemsida. Det går att ta kontakt med kundservice via telefon, e-post, webbformulär eller genom att besöka bolaget på Kungsgatan 86 i Eskilstuna. Kundservice är bemannad 8–16 varje vardag.

Du hittar enkelt aktuell driftinformation

Det är lätt att hitta driftinformation på bolagets hemsida. Klicka på knappen “Driftinformation” på första sidan för att få en karta med alla planerade och oplanerade avbrott.

Felanmälan dygnet runt

Eskilstuna Energi och Miljö har ett särskilt telefonnummer där du kan anmäla till exempel strömavbrott dygnet runt. Om felanmälan inte är akut kan du även göra den till kundservice.

Information om hur du gör en felanmälan finns under “Kundservice”.

Fossilfri el för privatpersoner och företag

Hos Eskilstuna Energi och Miljö kan du teckna elavtal både som privatperson och som företag. Alla elavtal hos bolaget innebär att du får fossilfri el.

Uppsägningstider för rörligt och fast pris

Avtal för rörligt pris och för Eskilstuna-el löper på tillsvidare med en ömsesidig uppsägningstid om tre månader. 

Avtal för fast pris gäller till avtalat slutdatum. Om du eller EEM inte säger upp avtalet senast 14 dagar innan slutdatum förlängs det automatiskt med 1 år. Det kommer då att ha den avtalsform och det pris som du fått erbjudande om innan slutdatum. 

Om avtalet sägs upp utan att du ingår något annat elavtal kommer Eskilstuna Energi och Miljös gällande priser och villkor för anvisningsavtal tillämpas. Anvisningsavtal är det du får om du inte själv gör ett aktivt val, du ska inte behöva vara utan el i din bostad. Det har ofta ett högre pris, så du tjänar på att välja ett avtal själv.

Få omdömen från kunderna

Det finns få recensioner om bolaget. På Google har Eskilstuna Energi och Miljö endast 1,9 i betyg. De enskilda omdömena varierar från 1 till 5. Kundservice får både toppbetyg och bottenbetyg av olika personer. Många av omdömena handlar dessutom om bolagets andra verksamhetsområden.

Eskilstuna Energi och Miljö är ingen bluff

Det finns inga varningar hos Energimarknadsbyrån eller Svensk handels varningslista gällande bolaget.

Vanliga frågor om Eskilstuna Energi och Miljö 

Vilket elavtal passar för mig – fast eller rörligt eller både och?

Vilket slags elavtal som passar för dig beror på dina behov. Det som spelar in är till exempel hur du bor, hur mycket el du använder och om du vill ha ett fast pris. Om du är osäker rekommenderar Eskilstuna Energi och Miljö att du väljer deras elavtal Eskilstuna-el. Då får du nämligen en blandning av fast och rörligt pris.

Kan jag sälja el som jag producerar med mina solceller till Eskilstuna Energi och Miljö?

Ja, det kan du göra. Om du skulle råka ha ett vindkraftverk på tomten kan du även sälja elen som det producerar. Det som krävs är att du har ett elavtal hos bolaget för din förbrukning och att du tecknar ett ersättningsavtal. Det gör du på bolagets hemsida. Hur mycket du får för din el beror helt på hur mycket du producerar och hur mycket du förbrukar.

Producerar Eskilstuna Energi och Miljö elen lokalt?

Eskilstuna Energi och Miljö producerar el dels i ett lokalt värmekraftverk, dels i en egen solcellspark. Den ligger på en gammal avfallshög i Lilla Nyby.

Kan jag teckna elavtal med Eskilstuna Energi och Miljö i Norrland?

Ja, du kan teckna ett elavtal oberoende av var du bor i Sverige.

Slutsatser

Eskilstuna Energi och Miljö bedriver som kommunalt bolag en omfattande verksamhet, där ansvar för elnät och elförsörjning är en viktig del. Elnätet omfattar centralorten Eskilstuna med omkringliggande tätorter. Bolaget levererar fossilfri el. Investering har också gjort i en lokal solcellsanläggning. 

Som elleverantör erbjuder bolaget flera avtalsmodeller, varav en kallas Eskilstuna-el. Avtalet innehåller en mix av fast och rörligt elpris för kunden.

Eskilstuna Energi och Miljö kan även köpa överskottsel från mikroproducenter av solel och vindel. 

Företagets hemsida är omfattande och detaljrik. Den är lättöverskådlig och det är lätt att navigera på sidan.

Med sin lokala förankring upplever vi företaget som en trygg leverantör av el. Kunder har stor valmöjlighet vad gäller avtal. Den miljömedvetna har möjlighet att göra klimatsmarta tillval.

Omdömen från kunder är få, och det är svårt att dra några bestämda slutsatser från dem. 

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 1 Snitt: 1]