Hoppa till innehåll

Göta Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Göta Energi

Lanserades:2005
Estimerat pris fast:268,18 öre/kWh
Estimerat pris rörligt:121,88 öre/kWh
Antal kunder:ca 300 000
Bindningstid:18 månader
Påslag:1 öre/kWh
Betyg:2,6

För- och nackdelar med Göta Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Både rörligt och fast pris
 • Enkla prisjämförelser
 • Alternativa betalningssätt
 • Kampanj- och rabattkod finns
 • Relativt enkel webbsida

Nackdelar

 • Inga timpriser
 • Ingen information om driftstörningar
 • Några negativa kundomdömen

Om Göta Energi

Göta Energi uppger att företaget är det elbolag som växer snabbast i Sverige. Det senaste räkenskapsåret uppgår försäljningen av el till 1,7 miljarder, vilket är en tredubbling jämfört med för fem år sedan. Bolagets rörelseresultat har också utvecklats positivt. Göta Energi lämnar – såvitt vi kan hitta – ingen redogörelse för hur deras leveranser fördelas på olika energikällor. Dock har man möjlighet att göra ett tilläggsval om 100 procent el från vattenkraft. 

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Så kommer du igång hos Göta Energi

Det är enkelt att jämföra avtal och teckna ett elavtal hos Göta Energi. Följ de här enkla stegen:

 1. Gå in på gotaenergi.se här.
 2. Välj ett av alternativen av spot-on eller fast pris på första sidan.
 3. Fyll i ditt postnummer och välj om du bor i lägenhet eller villa.
 4. Ange din årliga förbrukning och klicka på “Teckna nu”.

Vilka priser vi hittar hos Göta Energi

Hos Göta Energi finns det elavtal för både rörligt och fast pris.

Allmänt om priser hos Göta Energi

Göta Energi erbjuder elavtal till rörligt pris och till fast pris. De har en tredje form som kallas för Vintertrygg men den är för tillfället slutsåld.

För att se priser på elen behöver du fylla i uppgifterna för att teckna ett elavtal samt välja avtalsform och vilket elområde du tillhör.

Månadsavgiften hos Göta Energi är flexibel och baseras på din elanvändning:

 • Hushåll som använder upp till 5 000 kWh/år betalar 49 kronor i månadsavgift
 • Hushåll som använder över 5 000 kWh/år betalar 69 kronor i månadsavgift

Göta Energi har även något som de kallar för “Bonustimmen”, som innebär att du som kund får upp till en timme per dag gratis el. Detta dras av från elräkningen en gång om året.

Rörligt elpris med Spot On

Hos Göta Energi kan du teckna ett rörligt avtal som de kallar Spot On. Med Spot On får du ett elpris som alltid följer elbörsens utveckling. Med Spot On hänger du med när priset svänger, vilket ger dig enkelhet och flexibilitet. Du får det rörliga elpriset som är billigast över tid. Det rörliga priset är för närvarande estimerat till 121,88 öre/kWh för elområde 3.

Du som väljer ett rörligt avtal kan även teckna tillägget “Priskollen”. Då håller Göta Energi koll på elmarknaden åt dig och tipsar om det är risk för pristoppar, så att du kan binda under en kortare period. Priskollen kostar 49 kronor i månaden.

Med fast pris betalar du samma kWh-kostnad hela året

Du kan välja ett elavtal med fast pris och betalar då samma pris per kWh, oavsett marknadens svängningar under året. Det fasta priset är generellt dyrare än det rörliga och är för tillfället estimerat till 268,18 öre/kWh för elområde 3. Avtalet gäller i 18 månader från leveransstart.

Inga elavtal med timpris

Göta Energi har inga erbjudanden om timpris eller spotpris i sina elavtal.

Historiska priser för alla elområden

Det är lätt att hitta information om historiska elpriser på Göta Energis webbsida. Du kan se priser för alla elområden från år 2016 och framåt.

Hur du betalar för din el hos Göta Energi

Göta Energi erbjuder olika betalningssätt: Autogiro, e-faktura, e-postfaktura eller Kivra.

Anmäl autogiro för automatisk betalning

Du kan betala med autogiro hos Göta Energi. Du kan anmäla autogiro på bolagets webbsida, antingen genom att fylla i ditt personnummer och signera med BankID eller med en pappersblankett. Med autogiro dras pengarna för elräkningen automatiskt och du behöver bara se till att det finns tillräckligt på kontot när de ska dras.

Enkelt att få kontroll med e-faktura

Du kan betala med e-faktura hos Göta Energi. Du anmäler det antingen i din internetbank eller på bolagets webbsida. Du anger då ditt personnummer och signerar med BankID. Med e-faktura kommer fakturan direkt till din internetbank med alla uppgifter ifyllda. Du behöver endast kontrollera och godkänna betalningen.

Betala med e-postfaktura eller genom Kivra

Med E-postfaktura får du en elektronisk version av din faktura direkt till din e-post. Fakturan betalar du sedan själv direkt via din internetbank. 

I Kivra får du brev och fakturor från anslutna företag och myndigheter som du har en relation till digitalt istället för i brevlådan. Du kan betala fakturor direkt i Kivra. Då slipper du fylla i OCR-nummer. Det enda du behöver är Mobilt BankID.

Kampanj med rabatt

Just nu får du 500 kronor i rabatt på Göta Energis rörliga elavtal Spot On. Rabatten dras av elräkningen varje månad i ett år. Rabatten gäller alla nya kunder.

Vad vi tycker om gotaenergi.se

Det är lätt att navigera på Göta Energis webbsida. Att hitta de olika typerna av elavtal är enkelt och de har kopplat vanliga frågor till de sidor som frågorna rör.

Det finns dock ingen sökfunktion på webbsidan.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Nej
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 020-23 15 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Göta EnergiBox 3218400 10 Göteborg

Supporten hos Göta Energi

Göta Energi har en kundservice som du når via telefon. De har öppet 09-17 måndag till torsdag och 09-16 på fredagar. Helgdagar har de stängt. De har även ett nummer för dig som ringer från utlandet. På sidan för Kundservice har bolaget även samlat vanliga frågor.

Ingen information om strömavbrott eller felanmälan

Göta Energi är ett elhandelsbolag och har därför ingen information om strömavbrott eller andra driftstörningar. De har inte heller någon funktion för felanmälan.

Gör tillägg till ditt elavtal

Genom att klicka på de olika avtalsformerna när du har fyllt i dina uppgifter för att teckna ett elavtal får du mer information om vad som ingår de olika avtalen. Du kan lägga till en eller flera av deras tilläggsprodukter till ditt elavtal. De tillägg som finns hos Göta Energi är: 

 • Trippeltrygg – en försäkring för att du inte ska behöva betala elräkningen om du till exempel blir sjuk.
 • Elkonto – ett tillägg för att jämna ut betalningen av elräkningen. Du kan betala lite mindre på vintern och lite mer på sommaren.
 • Priskollen – Göta Energi håller koll på elmarknaden åt dig och förvarnar när det är läge att binda ditt avtal under en kortare period.
 • Rent vatten – All el i ditt elavtal kommer då från vattenkraft.
 • ID-skydd – Göta Energi erbjuder ID-skydd som ett tillägg.

Uppsägningstider

Uppsägningstiden är 90 dagar för det rörliga priset och 30 dagar för det fasta priset.

Många omdömen från kunderna

På Trustpilot får Göta Energi 2,8 med 750 omdömen. Där har 44 % gett högsta betyg medan 39 % har gett lägsta betyg. Kommentarerna till de höga betygen handlar bland annat om kundservice. Kommentarerna till de låga betygen handlar om att bolaget gör tillägg till avtal utan att kunderna har bett om det och att de har långa uppsägningstider.

På Reco har de 2,7 i betyg baserat på 169 omdömen. De dåliga omdömena handlar även här om att bolaget lurar sina kunder på tillägg och högre kostnader än vad de har utlovat.

På Hitta finns bolaget två gånger. Den variant som har flest omdömen har 53 betyg där de har fått 2,1 av 5 i snitt. Höga betyg handlar om bra priser och kundservice, medan låga betyg handlar bland annat om påstridiga försäljare från bolaget.

Inga bluffvarningar

Det finns inga varningar hos Energimarknadsbyrån eller Svensk handels varningslista angående Göta Energi

Vanliga frågor om Göta Energi – FAQ

Kan jag få elavtal med fast pris hos Göta Energi?

Ja, Göta Energi erbjuder ett elhandelsavtal med fast pris. Kostnaden per kWh är dyrare än för det rörliga avtalet men det är i gengäld mer förutsägbart.

Vad är Bonustimmen?

Bonustimmen innebär att du som är kund hos Göta Energi erbjuds möjligheten att tjäna in en återbäring motsvarande en timmes elförbrukning. Den gäller för varje dygn som du har ett giltigt elavtal med bolaget. De samlade bonustimmarna dras av din faktura en gång om året (i juli).

Vad är uppsägningstiden för det rörliga elavtalet hos Göta Energi?

Uppsägningstiden är 90 dagar, det vill säga tre månader.

Omdöme och recension av elbolaget

Vi kan konstatera att Göta Energi är ett snabbväxande elhandelsbolag med god lönsamhet. De är i första hand verksamma i västsverige men säljer el över hela landet. Det är oklart om bolaget har någon uttalad miljöprofil vad gäller deras val av energikällor. 

Bolagets avtalstyper är enkla och lätta att jämföra med priser från konkurrenter. De kryddar sitt utbud med en del extra optioner, vars betydelse är svåra att värdera. 

Vi kan inte finna att Göta Energi har möjlighet att köpa överskottsenergi.

Webbsidan är enkel att följa och bolagets erbjudanden är tydliga.

Vi bedömer att det är riskfritt att anlita Göta Energi som elleverantör. Uppsägningstiderna är relativt korta, men vid fast elpris är bindningstiden 18 månader,

Det finns ett antal kundomdömen och där är betygen relativt låga. Kritik framförs om påstridiga säljare och om tilläggsavtal man inte bett om.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 4 Snitt: 2.3]