Hoppa till innehåll

Karlskoga Energi & Miljö

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Karlskoga Energi & Miljö

Lanserades:1995
Estimerat pris fast:Fast elpris erbjuds inte
Estimerat pris rörligt:120,60 öre/kWh
Antal kunder:15 000+
Bindningstid:Ingen bindningstid på rörligt elpris3 månaders uppsägningstid på förvaltat elavtal
Påslag:Ingen uppgift
Betyg:2,9

För- och nackdelar med Karlskoga Energi & Miljö

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Förvaltat elpris
 • Korta uppsägnings- och bindningstider
 • Information om driftstörningar
 • Lättnavigerad webbplats
 • Heltäckande kundtjänst

Nackdelar

 • Inget renodlat fast elpris
 • Inget timpris
 • Inga kampanj-eller rabattkoder
 • Få kundrecensioner
 • Säljer endast till elområde 3

Om Karlskoga Energi & Miljö

Karlskoga Energi & Miljö är ett bolag som utför traditionella tjänster med elförsörjning inom kommunen och som bedriver elhandel. Bolaget är att betrakta som ett medelstort energibolag. Omsättningen det senaste räkenskapsåret var strax över 700 miljoner kronor, med ett bra och stabilt rörelseresultat. Den el som levereras till kunder är helt och hållet fossilfri. Bland annat producerar bolaget el från egna vattenkraftverk. Bolaget köper också överskottsel från mikroproducenter av vindkraftsel och solel.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Teckna avtal 

Innan man tecknar ett avtal hos Karlskoga Energi & Miljö kan det vara bra att läsa på lite om bolagets olika avtal. Det kan man göra på den här sidan. Vill man gå vidare och teckna ett avtal gör man så här: 

 1. Besök Karlskoga Energi & Miljö här.
 2. Fyll i ditt postnummer. Det går endast att handla från bolaget om man har ett postnummer som tillhör elområde 3.
 3. Fyll i din ungefärliga årsförbrukning, antingen i de förtryckta valen, eller med fritext.
 4. Nu får man två mycket detaljerade listor med prisförslag som är lätta att jämföra. Välj ett av alternativen för att gå vidare och teckna avtalet. 

Priserna hos Karlskoga Energi & Miljö

Historiska priser

Webbplatsen har en redogörelse över hur elpriserna varierat i de olika avtalen hos Karlskoga Energi & Miljö över tid. För det rörliga priset under 2022 finns det en topp under mars då elpriset sköt upp till 176,37 öre/kWh. Som lägst var det 108,68 öre/kWh i februari. Priserna avser elområde 3 inklusive moms. 

Bolaget erbjuder även ett förvaltat elavtal där elen köps in löpande i förväg. Kostnaden för förvaltad el har tidigare varit något dyrare än el från ett rörligt elprisavtal, men den bilden har förändrats under 2021 och 2022 då det förvaltade elpriset många gånger varit det lägsta. 

Rörligt elpris 

Rörligt elpris är i dagsläget (augusti 2022) 120,60 öre/kWh. Jämförelsepriserna för rörligt elpris, i elområde 3, är:

 • 2 000 kWh årsförbrukning: 136,85 öre/kWh
 • 5 000 kWh årsförbrukning: 127,10 öre/kWh
 • 20 000 kWh årsförbrukning: 122,23 öre/kWh

Fast pris, timpris och förvaltat elavtal

Karlskoga Energi & Miljö erbjuder inte i dagsläget fast elpris eller timpris. Däremot finns det ett elavtal dör elen köps in i förväg. Det förvaltade elavtalet kallas för Karlskoga Klok och kostar i augusti 2022 122,65 öre/kWh med jämförelsepriserna:

 • 2000 kWh årsförbrukning: 138,9 öre/kWh
 • 5000 kWh årsförbrukning: 129,15 öre/kWh
 • 20 000 kWh årsförbrukning: 124,28 öre/kWh

Stor variation av betalningsmöjligheter

Det finns en rad möjligheter att betala sina fakturor hos Karlskoga Energi & Miljö. Det går att betala med autogiro och e-faktura. Det går att betala med den traditionella pappersfakturan som kommer i postlådan eller den elektroniska motsvarigheten – mailfaktura – som kommer som en pdf i e-posten. 

Det går dessutom att ta emot räkningar och betala dem genom den digitala brevlådan Kivra, eller att betala genom Swish. Läs mer om betalningsmöjligheter här

Kampanjer och rabatter

Det finns inga aktuella kampanjkoder eller rabattkoder som gäller Karlskoga Energi & Miljö.

En lättnavigerad webbplats

Det är lätt att ta sig runt på karlskogaenergi.se. Sidorna är intuitivt länkade och varje sida innehåller lättfattad och konkret information utan att det blir överflödigt och rörigt. Ett snyggt gränssnitt med tydliga ikoner gör sitt till.

Det är också enkelt att hitta aktuella priser och göra prisjämförelser. För den som inte kan mycket om elmarknaden och behöver läsa på innan det är dags att teckna ett elavtal är det inte svårt att hitta rätt. Dessutom är webbplatsen kopplad till google translate vilket gör det lätt för engelskspråkiga att ta del av innehållet. 

Karlskoga Energi & Miljö har gjort ett bra jobb med sin webbplats och deras pedagogiska och kundfokuserade ambition genomsyrar webbplatsens alla delar och länkade innehåll. 

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, info@karlskogaenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0586 – 750 100
Är det lätt att hitta adress?Ja, Box 42, 691 21 Karlskoga

Gedigen support hos Karlskoga Energi & Miljö

Karlskoga Energi & Miljö har en heltäckande kundtjänst där det finns många möjligheter att ta kontakt. Det går att ringa, mejla eller lämna ett meddelande i ett online-formulär. Det går även att skicka ett sms via telefonnummer och det finns ett journummer för brådskande ärenden. 

På flera sidor finns det listor med vanliga frågor och svar. Därutöver finns det ett rikt utbud med självservice – tjänster som går att utföra själv online. 

Vill man gå vidare och skaffa appen som går att ladda ner från Karlskoga Energi & Miljö finns det en lista med funktioner som går att utföra inifrån appen. Man kan till exempel chatta med kundtjänst för att få snabb hjälp. Karlskoga Energi & Miljö har en heltäckande kundtjänst som ligger i utvecklingens framkant.

Om strömavbrott och annan driftinformation

Karlskoga Energi & Miljö har en sida med aktuell driftinformation där man kan söka efter aktuella störningar. Den sidan hittar man här

Att göra en felanmälan 

Felanmälan kan göras genom någon av kanalerna till kundservice, till exempel telefon. Utanför öppettider finns det ett journummer dit man kan ringa. Till journumret hör ett antal nummerval som finns listade här

Två sorters elavtal inom elområde 3 

Karlskoga Energi & Miljö erbjuder i dagsläget två sorters elavtal. Det ena är ett så kallat förvaltat elpris – Karlskoga Klok. Det andra är ett rörligt elpris. Bolaget erbjuder inget fast elpris och inte heller rörligt timpris.

Förvaltat elpris

Det förvaltade elpriset betyder att elen köps in i förväg av bolaget. Inköpen görs löpande så det hela tiden finns en portfölj med uppköpt el att tillgå för kunden. Genom att köpa in i förväg och anpassa köpen efter rådande marknadsläge kan man kapa en del pristoppar och därmed få ett elpris som blir mer stabilt än etdet rörliga elpris. 

Rörligt elpris

Rörligt elpris följer elbörsens svängningar och kan ge tillfälliga pristoppar så att elkostnaden blir väldigt hög en månad och låg en annan. För att ha rörligt elpris måste man kunna klara av kraftiga svängningar i pris. Gör man det så ger rörligt elpris ett lågt elpris i snitt över längre tid. 

Endast elområde 3

Karlskoga Energi & Miljö är speciella genom att de har begränsat sin försäljning av el. Det går endast att handla av elhandelsbolaget om man är bosatt inom elområde 3. 

Uppsägningstid hos Karlskoga Energi & Miljö

Uppsägningstiden är lite olika beroende på vilket elavtal man har eller varför man säger upp elavtalet. Om man flyttar upphör elavtalen direkt. Det finns inte heller någon bindningstid för det rörliga elavtalet. 

Det är annorlunda för det förvaltade elavtalet. Här köps elen in successivt i förväg. Därför finns det en uppsägningstid på tre månader som gör att den redan uppköpta elen faktiskt kan användas av kunden. 

Få recensioner av Karlskoga Energi & Miljö

Det finns inte många kundrecensioner att tillgå hos rankingsajter som Reco och Trustpilot. På Google finns det 12 omdömen som i snitt ger bolaget 2,8 av 5 i betyg. De flesta omdömen har getts okommenterade.

Varningar om Karlskoga Energi & Miljö 

Det finns inga varningar om bolaget online när man söker genom svartlistningar hos till exempel Energimarknadsbyrån eller Svensk handels varningslista. Karlskoga Energi & Miljö är ett seriöst bolag som säljer en verklig produkt. 

Vanliga frågor om Karlskoga Energi & Miljö – FAQ

Kan man sälja el till Karlskoga Energi & Miljö?

Det går utmärkt att sälja el till Karlskoga Energi & Miljö. Har man egna solceller kan det hända att produktionen blir större än hemmets förbrukning. Den överskottselen går att distribuera till andra användare. Den försäljningen görs enligt gällande spotpriser på elbörsen Nord Pool plus ett påslag för att elen är närproducerad och därför gör extra nätnytta. 

Kan man köpa energi från Karlskoga Energi & Miljö från Skåne?

Nej, Karlskoga Energi & Miljö är ett elhandelsbolag som helt har riktat in sig på elområde 3. Tillhör man elområde 4 som i Skåne, eller elområden 1 och 2 i norra Sverige måste man hitta någon annan elleverantör

Är Elen från Karlskoga Energi Miljö förnybar?

Ja, elen från karlskoga Energi & Miljö är 100 % förnybar. Elen kommer från vattenkraft (84 %) och biobränsle (16 %). 

Äger Karlskoga Energi & Miljö elnät?

Ja, Karlskoga Energi & Miljö äger elnätet i Karlskoga med omnejd. Det innefattar mer än 15 000 elnätsanslutningar och 170 mil elledningar. Bor man inom Karlskoga Energi & Miljös elnät är bolaget automatiskt ens elnätsleverantör. Däremot kan man välja att handla själva elen från vilket bolag man vill.

Slutsatser

Karlskoga Energi & Miljö är ett kommunägt bolag med ansvar för elnät inom kommunen. Dessutom bedrivs elhandel, där försäljningen begränsas till elområde 3. All elektricitet som säljs kommer från förnybara källor, där 84 % kommer från vattenkraft och resten från biobränsle. I mixen ingår el från egna vattenkraftverk.

Utbudet av el begränsas till två alternativ. Det ena är ett helt rörligt pris och det andra kallas “Karlskoga Klok”. Det senare innebär att bolaget köper el i förtid, vilket ger kunden en viss framförhållning vad gäller energikostnad.

Den som är elhandelskund hos bolaget och som är mikroproducent, kan sälja eventuell överskottsel till bolaget. 

Företagets webbplats är tydlig och ger matnyttig information på ett enkelt sätt. Information om kundtjänst och eventuella driftstörningar ges.

Karlskoga Energi & Miljö kan betraktas som en trygg och stabil leverantör av elnät och elektricitet med tydlig lokal förankring.

Det finns inte många kundomdömen, men de som finns ger medelbetyg. 

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 12 Snitt: 1.5]