Hoppa till innehåll

Landskrona Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

[forminator_form id=”346″]

Snabbfakta om Landskrona Energi

Lanserades:1981
Estimerat pris fast:Erbjuds ej
Estimerat pris rörligt:415,65 öre/kWh inkl. moms (september 2022, elområde 4)
Antal kunder:uppgift saknas
Bindningstid:30 dagar uppsägningstid
Påslag:5,0 öre/kWh inkl. moms
Vårt Betyg:3

För- och nackdelar med Landskrona Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Flera betalningsalternativ
 • Information om störningar i elnätet
 • Bra webbplats

Nackdelar

 • Endast rörligt elpris
 • Inga kampanjer
 • Spretiga kundomdömen

Om Landskrona Energi

Landskrona Energi är ett kommunalt bolag med en omsättning på cirka 450 miljoner kronor. Energibolaget säljer endast ursprungsmärkt el och gör det med ett gott rörelseresultat. Bolagets fjärrvärme och en del av den el som bolaget säljer kommer från det lokala kraftvärmeverket Energiknuten. 

Energiknuten uppfördes 2012 och är en del av ett cirkulärt tänk där restprodukter som trä, papper och plast förbränns för att ge energi som åter kan användas i staden. 

Elpriser 

Landskrona Energi erbjuder i dagsläget endast avtal med rörligt elpris. Priset gäller för elområde 4.

Rörligt elpris

Rörligt elpris, den så kallade Landskronaelen, varierar från månad till månad. Priset sätts i efterhand. Priset för september 2022 är 415,65 öre/kWh inkl. moms. Till priset tillkommer årsavgiften på 375 kr inkl. moms, som fördelad per månad blir 31,25 kr.

Betalningsalternativ hos Landskrona Energi

Hos Landskrona Energi finns följande betalningsalternativ:

 • Autogiro
 • E-faktura
 • E-postfaktura
 • Pappersfaktura

Kampanjer

Det finns inga aktuella kampanjer eller rabatter för Landskrona Energi.

Webbplats

Landskrona Energis webbplats är lättnavigerad och tydlig. Trots att företaget förutom elhandel även tillhandahåller elnät, fjärrvärme och stadsnät upplevs sidan ändå lätt att använda och det är enkelt att få en överblick. 

Längst upp på sidan finns en “Meny”. Genom att klicka på den kommer du till flera olika rubriker och underrubriker. Det är lätt att förstå var du ska klicka för att hitta rätt information.

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Nej
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0418-47 36 20
Är det lätt att hitta adress?Ja, Gasverksgatan 2, 261 35 Landskrona

Kundservice

Det går att kontakta Kundtjänst hos Landskrona Energi på flera sätt:

 • Telefon
 • E-mail
 • Kontaktformulär på hemsidan.

Alla kontaktuppgifter finns på webbsidan här.

Driftinformation och felanmälan

Genom att högst upp på startsidan klicka på “Driftinformation”kommer du till en sida med information om aktuella och planerade driftstörningar och avbrott. Längre ner på sidan finns även kontaktuppgifter om du behöver hjälp. För att få hjälp med akuta fel och driftstörningar ringer du 0418-473301. Du kan ringa när som helst på dygnet.

Elavtalen

Landskrona Energi erbjuder i dagsläget endast elavtal med rörligt pris. Landskrona ligger i elområde 4 och priserna ligger därefter. Det framgår inte om Landskrona Energi säljer el till andra elområden.

Kundomdömen

Omkring 20 personer har gjort recensioner av Landskrona Energi på internet. De flesta är antingen väldigt nöjda och ger 5 poäng, eller väldigt missnöjda och ger 1 poäng. Bra service och bemötande, eller dålig service och bemötande är omdömena.

Vårt omdöme om Landskrona Energi

Landskrona Energi har en enkel och funktionell webbplats. Det är lätt att hitta rätt, informationen som presenteras är lätt att förstå och förklaringarna stöttas då och då av hjälpsamma bilder. Det finns information om driftstörningar såsom strömavbrott och det går att betala sin el genom flera olika betaltjänster. 

Det som drar ner betyget något är att det endast finns ett enda avtal, rörligt elpris. De kunder som är intresserade av andra avtalsvarianter är tvungna att söka sig till andra energiaktörer. Kundernas omdömen online är väldigt spretiga, några är mycket nöjda, andra mycket missnöjda. 

Landskrona Energis hållbarhetsarbete får godkänt. Elen som säljs är ursprungsmärkt och fossilfri. Det finns en ambition att bidra till ett fossilfritt Skåne, bland annat genom att synkronisera olika kraftvärmeverk och slussa fjärrvärme från områden med överskott till områden med underskott. Landskrona Energi uppmuntrar användandet av solceller genom att publicera sin solkarta på webbplatsen. Det finns också en satsning på laddstolpar för elbilar i Landskrona. 

Vår bedömning är att Landskrona Energi är ett bolag med en bra kundrelation som framför allt satsar på att bidra till en hållbar energiproduktion i Landskrona med omnejd.   

Vanliga frågor

Vad ingår i priserna?

Elpriset består av avgift till elnätsbolag, elhandelsbolag, skatt och moms. Här finns mer information.

Erbjuds fast pris?

Nej, inte just nu.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 1 Snitt: 2]