Hoppa till innehåll

Luleå Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Luleå Energi

Lanserades:1971
Estimerat pris fast:146,75 öre/kWh – 184,12 öre/kWh
Estimerat pris rörligt:34,74 öre/kWh
Antal kunder:42 400
Bindningstid:varierar beroende på elavtal 
Påslag:2,90 öre/kWh – 3,90 öre/kWh
Betyg:3,9

För- och nackdelar med Luleå Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Fler avtalstyper
 • Fast elpris
 • Valfri bindningstid för fast elpris
 • Rabattkod finns
 • Innehållsrik hemsida

Nackdelar

 • Knappast något kundomdöme

Lite mer om Luleå Energi

Luleå Energi är en betydande energikoncern med en omsättning på 1,3 miljarder och ett starkt resultat. En vinstgenerator för kommunen. Verksamheten präglas av satsningar på miljön. Den el som levereras till privatkunder är 100 % fossilfri. Hela 88,5 % av försäljningen kommer med vatten, vind och biobränsle som energikällor, resten är kärnkraftsel. Ett omfattande utvecklingsarbete läggs på framtida utnyttjande av solenergi.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Så blir du kund hos Luleå Energi

 1. Gå in på luleaenergi.se. 
 2. Tryck på Teckna elavtal.
 3. Jämför de olika typerna av elavtal och välj elavtal.
 4. Fyll i kontaktuppgifter och datum.
 5. Tryck på Beställ elavtal.

Dessa priser hittar du hos Luleå Energi

Luleå Energi erbjuder flera olika typer av elavtal med varierande priser. Samtliga har dock en fast avgift på 30 kr i månaden. 

Gott och blandat om elpriserna

På luleaenergi.se kan du hitta de nuvarande priserna för de olika elavtalen som finns hos Luleå Energi. Dessa varierar utifrån hur prisläget ser ut för tillfället. Därför är det bara uppskattade priser som kan anges. Luleå Energi har också många olika avtal där priserna kan variera. Förutom det vanliga med fast eller rörligt elpris erbjuder Luleå Energi även något de kallar för FlexEl och VinterEl.

Elavtal med rörligt pris eller fast pris

Det avtal som har rörligt elpris hos Luleå Energi är vad som kallas för BörsEl. Det fungerar som ett vanlig avtal med rörligt pris och avgörs av vad elen kostar för tillfället. På hemsidan uppdateras priset för BörsEl varje månad och priset ligger just nu på 34,74 öre/kWh.

Luleå Energi erbjuder också fast elpris. Det går att teckna avtal på 1 år till och med 3 år. Beroende på hur länge du binder avtalet blir priset billigare. Fast pris på 1 år kostar nu 184,12 öre/kWh, medan 3 år kostar 146,75 öre/kWh. Väljer du att binda på 2 år är det en fast kostnad på 167,12 öre/kWh. Samtliga priser inkluderar moms. 

Möjligheten för timpris

Är du intresserad av timpris hos Luleå Energi kallas det för BörsEl med timpris. Det innebär att du betalar det pris som gäller just för tillfället när du använder elen. Kan du styra din användning av el kan ett timpris vara bra för dig. Elpriset tenderar att vara dyrare under morgonen och eftermiddagen än exempelvis under kvällar och nätter. 

Spotprisets påverkan på elpriset 

Spotpriset är det som avgör elpriset. Det sätts av den nordiska elbörsen Nord Pool. Det är också det här som har döpt Luleå Energis elavtal BörsEl. Priset för BörsEl förändras utifrån elbörsens pris per månad och vägs mot kundens totala användning av el.  

Annat om kWh-pris hos Luleå Energi

Det finns flera olika priser hos Luleå Energi. De sätts i kWh-pris, vilket betyder pris per kilowattimme. Hos Luleå Energi används öre/kWh. Förutom rörligt, fast och timpris erbjuds också FlexEl. Det är en blandning mellan fast och rörligt elpris. Priset ligger idag på 62,90 öre/kWh. Dessutom finns det ett elavtal som heter VinterEl, vilket ger dig ett specifikt elpris för vinterperioden 1 november till 31 mars. Det priset är idag på 202.90 öre/kWh, men ändras kontinuerligt. 

Så kan du betala för din el hos Luleå Energi

Det finns flera sätt för att betala fakturan för el hos Luleå Energi. Beroende på vad du känner är smidigast kan du välja vilken betalningsmetod som är bäst. 

Betala med autogiro

Ett sätt att betala elen på är via autogiro. Det anmäler du själv till din bank och vid varje förfallodag dras beloppet direkt från ditt konto. Du kan även anmäla autogiro manuellt genom att fylla i blanketten som du hittar här: https://www.luleaenergi.se/hjalp/faktura/hur-gor-jag-nar-jag-vill-betala-via-autogiro/. Om du vill ha blanketten hemskickad istället är det bara att ringa till Luleå Energi. 

Betala med e-faktura

Ett annat sätt att betala fakturan är via e-faktura. Då skickar Luleå Energi ut fakturan direkt till din internetbank. För att det ska kunna ske måste du vara kund hos Luleå Energi och även fakturamottagare. Du behöver också anmäla till din internetbank att du vill ta emot e-fakturan.

Andra sätt att betala

Du kan slutligen även betala med vanligt bankgiro och plusgiro. Väljer du att ha e-faktura eller vanlig pappersfaktura är det med bankgiro eller plusgiro som du betalar. BG hos Luleå Energi är 473-1600 och PG är 477 02 01-4. 

Möjlighet för kampanj- och rabattkoder

Möjlighet för kampanjkod

Det finns för tillfället ingen kampanjkod hos Luleå Energi. 

Möjlighet för rabattkod

Luleå Energi har diverse samarbetspartners som kan hjälpa dig få ett mer förmånligt pris. Är du medlem hos HSB eller Norrbottens Bygdegårdsdistrikt får du ett rabatterat pris. Samma sak gäller för Riksbyggen. Är du medlem hos Fastighetsägarna MittNord får du rabatt i tre månader. Rabatterna gäller vissa specifika avtal. 

Lite om luleaenergi.se

Det finns mycket information att hitta på luleaenergi.se. Redan på startsidan är det uppbyggt för att du ska hitta det som är mest troligt att du söker efter. Här hittar du lätt vägen för att teckna ett elavtal, om elpriskompensation, driftstörningar, senaste nytt från Luleå Energi och mycket annat. Det är också lätt att hitta hur du kan komma i kontakt med kundtjänsten. 

Finns det “Mina sidor”?Ja,https://nyaminasidor.luleaenergi.se/default.aspx 
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja,kundservice@luleaenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja,0920-26 44 00
Är det lätt att hitta adress?Ja,Björkskataleden 95973 47 Luleå

Kundtjänsten hos Luleå Energi

Vill du komma i kontakt med kundtjänsten hos Luleå Energi kan du antingen göra det genom att ringa till telefonnummer 0920-26 44 00 eller mejla till kundservice@luleaenergi.se. Det finns också en meny för att få hjälp direkt på hemsidan tillsammans med svaren på de vanligaste frågorna. 

Det du behöver veta om strömavbrott och driftstörning

Information om strömavbrott och andra driftstörningar hittas direkt på startsidan. Du kan klicka in på Driftinformation och kommer då till sidan för just detta. Här finns en karta tillsammans med avbrottsstatistik. Där presenteras hur många driftstörningar som eventuellt pågår, och även hur många kunder som är berörda. 

Gör en felanmälan hos Luleå Energi

Information om hur en felanmälan görs finns också under Driftinformation. Telefonnumret som ska ringas vid felanmälan är 0920-26 44 00. Det gäller dygnet runt, alla dagar i veckan. Som kund ska du dock först kontrollera att felet inte finns i din egen anläggning innan du gör felanmälan. Det går också att finna en lista för tillvägagångssätt innan felanmälan görs. Du hittar även den under “Driftinformation”.

Om elavtal, uppsägningstid och flyttanmälan 

Luleå Energi erbjuder flera olika typer av elavtal för att ge sina kunder ett avtal som passar så bra som möjligt. Beroende på förutsättningar och möjligheter kan olika avtal vara olika fördelaktiga. Hos Luleå Energi kan du välja mellan fast pris, BörsEl, BörsEl med timpris, FlexEl och VinterEl. 

Uppsägningstid för elavtal och flyttanmälan

Vill du säga upp ditt elavtal hos Luleå Energi har du 30 dagars uppsägningstid. Ska du flytta rekommenderas också att göra flyttanmälan minst 30 dagar innan flytten. Genom att logga in på Mina sidor kan du göra flyttanmälan direkt på hemsidan. 

Kundernas omdömen och recensioner om Luleå Energi

Det finns få omdömen eller recensioner från kunderna hos Luleå Energi. Det finns inga alls på Trustpilot, Eniro, hitta.se eller Reco. Däremot finns är det sex kunder som lämnat in betyg hos Google. Där har Luleå Energi betyget 3.5 av 5.

Ingen varning om bluff

Det finns ingen varning utfärdad mot Luleå Energi. De flaggas inte som en bluff hos vare sig Konsumenternas Energimarknadsbyrå eller hos Svensk handel.

Snabba svar till vanliga frågor

Nedan följer svaren på några vanliga frågor som kan uppstå angående Luleå Energi. 

Vad består Luleå Energis elpriser av?

Elpriset består av tre delar som sammanlagt blir det som kunden får betala. Den ena delen är hur mycket el som faktiskt används. Denna del är beroende av vilket pris som är på el just för tillfället. Den andra delen är en avgift för elnätet och den tredje är skatter. Sammanlagt blir detta vad du behöver betala varje månad. 

Går det att se min elförbrukning timme för timme?

Luleå Energi har tagit fram en egen app för att deras kunder ska kunna få kontroll över sin elförbrukning. Skaffar du appen kan du göra en intresseanmälan om att få veta hur mycket el som förbrukas. Genom appen sys sedan elförbrukningen varje timme under hela dygnet. 

Mitt elavtal är på väg att gå ut, vad händer nu?

Skulle ditt elavtal gå ut utan att du gör ett aktivt val genom att teckna ett nytt avtal, övergår det till ett anvisningsavtal. Det innebär att du fortfarande får el till bostaden, men till ett mindre fördelaktigt pris. Luleå Energis anvisade pris baseras på ett rörligt elpris.

Kan jag sälja överskottet av el som jag producerar?

Som mikroproducent av el med hjälp av solceller kan du få din egen el. Får du sedan ett överskott kan du sälja det till Luleå Energi. För att främja detta har Luleå Energi ett fast pris på 50 öre/kWh för överskottet det första året. Efter det övergår priset till elbörsens timspotpris. 

Erbjuder Luleå Energi miljöavtal?

Du kan aktivt själv välja var din el kommer ifrån. Viss grön el ingår i all el från Luleå Energi. Du kan även välja ursprungsmärkning när du tecknar ditt avtal. Luleå Energi har VattenEl EPD (certifierad miljöel) från Luleälven i samtliga elavtal och du kan lägga till VindEl och Bra Miljöval om du vill. 

Kan jag köpa el från Luleå Energi i hela Sverige?

Det verkar för tillfället inte gå att teckna elhandelsavtal till fast pris i elområde 4, rörligt elpris går dock bra. I övriga Sverige tecknas vad vi kan se alla avtal.

Omdöme och recension

Luleå Energi är en betydande aktör på energiområdet. Bolaget har ett starkt fokus på förnyelsebara energikällor. Bolaget driver i egen regi eller i partnerskap anläggningar för framställning av fossilfri el. En egen solcellspark har uppförts. All elenergi som levereras till privata kunder kommer från förnybara energislag.

Bolaget erbjuder flera avtalsmodeller. Rörligt elpris, kallat BörsEl, kan tecknas. Avtal med fast elpris kan tecknas med bindningstider på ett till tre år. Luleå Energi erbjuder även en mix av fast och rörligt elpris samt för perioden november till och med mars kan man teckna fast avtalspris för vintern.

Förutom leverans av el, kan även bolaget köpa överskottsel från mikroproducenter av vind- och solkraft.

Luleå Energis hemsida är elegant upplagd och ger detaljinformation om det som gäller el och energi. 

Vi bedömer bolaget som ett starkt och innovativt energibolag med fokus på framtidens elförsörjning. 

Det finns inte många kundomdömen, men de som finns ger bra betyg.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 1 Snitt: 1]