Hoppa till innehåll

Mölndal Energi

Mölndal Energi ägs av staden Mölndal. Bolaget säljer el som är förnybar till 100 procent. Dotterbolaget Mölndal Energi Nät AB ansvarar för elnätet i Mölndals tätort och i Pixbo. Bolaget satsar på ett hållbart samhälle i flera avseenden. Av den totala försäljningen av el år 2021 kom exempelvis hela 42 procent från vindkraft. Bolaget arbetar också för att hjälpa invånarna med energibesparingar. Bland annat genom en speciellt utvecklad app. 

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Mölndal Energi

Lanserades:år 1947
Estimerat pris fast:94 öre/kWh (men för tillfället erbjuder inte Mölndal Energi fasta elavtal på grund av höga kostnader)
Estimerat pris rörligt:125 öre/kWh
Antal kunder:67 000
Bindningstid:ingen bindningstid på rörligt elpris eller timprisavtal
Påslag:inget påslag
Betyg:3.7

För- och nackdelar med Mölndal Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Timpris erbjudes
 • Informativ hemsida
 • Driftstörningar annonseras
 • Bra kundbetyg
 • Rabatt på laddbox till elbil

Nackdelar

 • Inget fast pris
 • Ingen kampanjkod

Om Mölndal Energi

Mölndal Energi är en relativt stor energileverantör. Omsättningen för det senaste räkenskapsåret var över 1,2 miljarder kronor. Verksamheten ger ett stort överskott. Bolaget äger tre vindkraftverk. El och fjärrvärme produceras på ett värmekraftverk med förbränning av förnyelsebara restprodukter. Satsning sker även på el från solceller.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Så blir du kund hos Mölndal Energi

 1. Gå in på molndalenergi.se.
 2. Tryck på Bli kund.
 3. Fyll i dina kontaktuppgifter i det färdiga formuläret direkt på hemsidan.
 4. Teckna elavtal med BankID.

Allt om priserna hos Mölndal Energi

När du är på gång med att teckna ett elavtal hos Mölndal Energi får du också information angående vilka priser som erbjuds. Du får upp information angående både rörligt elpris (125 öre/kWh) och timpris (117 öre/kWh). I priserna är momsen också inkluderad. På hemsidan syns dessutom hur priserna varierat de senaste åren och hur priserna håller sig i jämförelse med andra elbolags.

Elavtal med rörligt elpris

Mölndal Energi erbjuder avtal för rörligt elpris. Detta pris följer den nordiska elbörsen och varierar därmed utifrån hur marknadspriset förändras. Det sammanställs sedan i en månadsfaktura. Din faktura varierar därför både utifrån vilket pris elen har och hur mycket du använder. 

Elavtal med fast pris

Med fast elpris vet du vad du ska betala för elen varje månad, förbrukar du exakt lika mycket under två månader blir priset detsamma. Oavsett hur elbörsen varierar under året betalar du samma pris. För tillfället erbjuder inte Mölndal Energi avtal för fast elpris. Det beror på att det blivit så dyrt att köpa in elen. Förändras elpriserna kommer även möjligheten för fast elpris att återkomma.

Elavtal med timpris

Mölndal Energi erbjuder timpris för sina elavtal. Timpris skiljer sig från rörligt elpris genom att priset varierar från timme till timme. Timpris passar därför dig som kan anpassa din elförbrukning utifrån när elpriset är som lägst, vilket brukar vara under kvällar och nätter. 

Lite om spotpris hos Mölndal Energi

Spotpriset påverkar Mölndal Energi på samma sätt som de flesta andra elbolag. Spotpris är det pris som elbolag betalar för att köpa in el. Priset varierar från dag till dag och bestäms i förväg. Vid 13 varje dag presenteras priset för morgondagen. Beroende på hur spotpriset varierar, varierar också ditt elpris.

Mölndal Energis kWh-pris

kWh står för kilowattimme. Det är utifrån öre per kWh som du ser ditt elpris. Hos Mölndal Energi har du ett rörligt elpris för 125 öre/kWh och ett timpris för 117 öre/kWh. Just nu finns det inget fast elpris hos Mölndal Energi. 

Så kan du betala för din el hos Mölndal Energi

Det finns flera sätt du kan betala din el till Mölndal Energi och du kan hitta all information om detta på molndalenergi.se.

Betala med autogiro

Du kan betala via autogiro när du är kund hos Mölndal Energi. Du kan registrera dig för autogiro på följande sätt: Antingen gör du det direkt via din internetbank eller så fyller du i den digitala blanketten på Mölndal Energis hemsida. Du kan även ringa till dem direkt och få blanketten hemskickad till dig.

Betala med e-faktura

Du kan få din faktura från Mölndal Energi som e-faktura. Detta kan du enkelt göra genom att registrera e-fakturan via din internetbank. Vill du ha hjälp kan du kontakta Mölndal Energi och de kan då hjälpa dig att fylla i en blankett för att få e-faktura. 

Fler sätt du kan betala din el

Förutom autogiro och e-faktura kan du också betala för din el hos Mölndal Energi med mejlfaktura. Du behöver bara kontakta Mölndal Energi och registrera vilken mejladress som du vill att fakturorna ska skickas till. Vill du ha din faktura via posten kan du få detta också. Är du registrerad hos Kivra för din digitala brevlåda får du din faktura dit.

Möjligheten för rabatt och kampanjer hos Mölndal Energi

Mölndal Energi har ingen kampanjkod för nya kunder. Däremot har de en kampanj för befintliga kunder som de kallar för “Värva en vän”. Det innebär att om du värvar en ny kund till Mölndal Energi får du en kompensation. Även den nya kunden får då en gåva.

Det finns ingen rabattkod hos Mölndal Energi för fakturor eller elavtal. Däremot har de diverse erbjudanden som kan ge dig rabatt. Det handlar då exempelvis om att få rabatt på laddbox till din elbil.

En överblick över molndalenergi.se

Mölndal Energi har en hemsida med adressen molndalenergi.se. Här kan du hitta en massa information som kan hjälpa dig som kund eller blivande kund. 

Navigera sig runt på molndalenergi.se

Mölndal Energis hemsida är enkel att navigera sig igenom. Hemsidan är strukturerad på ett sätt där de vanligaste anledningarna till varför någon är där finns direkt på förstasidan. Där hittar du bland annat information om hur du kan bli kund, hur du gör om du ska flytta eller om du bara vill komma åt Mina sidor. Dessutom kommer du enkelt åt sökfunktionen där du kan få fram mer specifik information. 

Finns det “Mina sidor”?Ja,https://minasidor.molndalenergi.se/minasidor/ 
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@molndalenergi.se 
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 031-86 65 40
Är det lätt att hitta adress?Ja, Box 34, 431 21 Mölndal

Mölndal Energis kundtjänst och support

Direkt på startsidan för molndalenergi.se finner du kundtjänsten. Där finns kontaktinformation för att både kunna mejla och ringa. Du hittar vilka öppettider som finns och även adressen till Mölndal Energi. Det finns dessutom en direktlänk för att komma in på Google Maps för en bättre överblick. Du kan också få tag i blanketter och dokument och mycket annat.

Hitta information om driftstörningar och strömavbrott

Via kundtjänsten kan du också få tag i all information angående olika driftstörningar. Sidan uppdateras kontinuerligt och här kan du se allt om aktuella strömavbrott. Skulle avbrott uppstå finns det dessutom en karta som visar på hur omfattande avbrottet är och hur det utvecklas. 

Du kan felanmäla hos Mölndal Energi

Vill du felanmäla hos Mölndal Energi ska du ringa 031-27 23 15. Då tar ni först reda på om det är ett enskilt fel hos dig eller om det är ett mer omfattande problem. Innan du ringer bör du dock först kontrollera om jordfelsbrytaren löst ut, om säkringar har gått och om dina grannar också är utan el. Sedan kan du ringa och få vidare hjälp. 

Elavtalen som erbjuds hos Mölndal Energi

Hos Mölndal Energi kan du få elavtal med 100 % förnybar energi. Du kan teckna ett rörligt elavtal eller ett timavtal, beroende på vad som passar din levnadssituation. Du kan antingen teckna avtal direkt via hemsidan eller ringa Mölndal Energi för att få personlig service. 

När du vill säga upp ditt elavtal

Uppsägningstiden hos Mölndal Energi kan variera beroende på vilket avtal du har. Därför är det viktigt att du är uppmärksam på detta redan när du tecknar elavtalet. Vill du sedan säga upp ditt avtal kan du göra det direkt via hemsidan. Det finns en specifik sida för det och där signerar du med ditt BankID. Vill du ha ytterligare hjälp eller personlig assistans kan du ringa kundtjänsten på 031-86 65 40.

Omdömen och recensioner av Mölndal Energi

Det finns en hel del recensioner på olika hemsidor där kunder har betygsatt Mölndal Energi. På Trustpilot är betyget 3,7 av 5. På hemsidan Reco har Mölndal Energi 5 av 5 stjärnor. Där är det dock bara en person som har lämnat betyg. På Google har bolaget fått 88 omdömen och har betyget 3,2 av 5. Hos hitta.se är det 8 kunder som har lämnat omdöme och där är betyget 4 av 5. Hos Eniro finns det inget betyg för Mölndal Energi.

Inga varningar om Mölndal Energi

Det finns inga varningar om att Mölndal Energi är en bluff. Mölndal Energi finns inte med på listan över klagomålsinformation från Konsumenternas energimarknadsbyrå eller på Svensk handels varningslista. 

Frågor och svar om Mölndal Energi

Du kan ha många frågor om Mölndal Energi, och här kan du hitta svaren på några av dessa. 

Vilka typer av elavtal erbjuder Mölndal Energi?

På grund av höga elpriser erbjuder Mölndal Energi för tillfället bara rörligt elavtal och timpris. Beroende på dina förutsättningar och din livsstil kan du välja det avtal som passar dig bäst. När läget förändras kommer fasta elavtal att återigen finnas i utbudet av elavtal. 

Beloppet på min elräkning varierar, varför?

Detta beror på att beloppet på fakturan varierar med hur mycket energi du använder. Oftast används mer el under vintern, vilket gör att elräkningen då tenderar att bli högre. Har du ett rörligt elavtal eller timpris kommer fakturan att variera beroende på elpriset och på hur mycket el du använder. Det är enbart vid fast elavtal som du i förväg vet vad som kommer att stå som pris på din faktura. 

Varför har jag inte fått min faktura?

Beroende på hur mycket el du förbrukar får du din faktura antingen en gång i månaden eller varannan månad. Fakturorna skickas ut i början av varje månad. Har du valt mejlfaktura, e-faktura eller har digital brevlåda via Kivra får du din faktura efter några dagar. Har du däremot valt klassisk pappersfaktura får du din faktura i mitten av månaden.
Du har dock möjlighet att se dina fakturor genom att logga in på Mina sidor. Har du ytterligare frågor kan du ta kontakta Mölndal Energis kundtjänst. 

Hur gör jag för att komma i kontakt med Mölndal Energi?

Du kan nå Mölndal Energi direkt via molndalenergi.se. Det finns flera formulär och blanketter du kan fylla i på hemsidan. Dessa är utformade för olika situationer. På hemsidan finns också en robot som du kan chatta direkt med. 
Vill du tala med Mölndal Energi via telefon kan du ringa kundtjänsten på 031-86 65 40. Du kan även ringa till växeln via 031-86 65 00. Vill du hellre mejla kan du göra det till kundservice@molndalenergi.se. Mölndal Energis kundservice är öppen alla helgfria vardagar. Förutom på tisdagar är det öppet 8.00–16.00 och på tisdagar är det öppet 9.00–16.00.

Går det att köpa el från Mölndal Energi i resten av Sverige?

Det finns tyvärr inga uppgifter om det på webbplatsen. Du kan troligtvis teckna elhandelsavtal med Mölndal Energi i hela Sverige, men det är säkrast att höra av sig till kundtjänst innan du försöker.

Omdöme och recension av Mölndal Energi

Mölndal Energi är en leverantör av el med betoning på miljön. All elenergi som levereras baseras på förnyelsebara energikällor och hela 42 procent av försäljningen faller på vindkraftsel. El från vattenkraft svarar för 36 procent och biokraft för resten. Andelen solkraft ligger helt i marginalen men kan förväntas öka i framtiden.

För närvarande erbjuder bolaget bara två avtalstyper. Antingen rörligt elpris eller timpris. 

Med sin satsning på framtida energislag satsar Mölndal Energi på inköp av el från mikroproducenter. Den som får överskottsel från en mindre vindkrafts- eller solcellsanläggning kan sälja elen till bolaget.

Hemsidan hos företaget är informativ och lättillgänglig. Priser och villkor framgår och eventuella störningar i driften meddelas eftersom bolaget också ansvarar för elnätet.

Vi bedömer bolaget som innovativt och stabilt samt med stark lokal förankring.

De kundomdömen som finns för Mölndal Energi är positiva.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 3 Snitt: 3.3]