Hoppa till innehåll

Njudung Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Njudung Energi

Lanserades:2017
Estimerat pris fast:414,88 öre/kWh (2 år)
Estimerat pris rörligt:118,32 öre/kWh
Antal kunder:Ingen uppgift
Bindningstid:1, 2, 3 år
Påslag:Ingen uppgift
Vårt Betyg:3,2

För- och nackdelar med Njudung Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Många olika elavtal
 • Lättnavigerad webbplats
 • Fina kundomdömen
 • Information om driftstörningar såsom strömavbrott

Nackdelar

 • Inga rabatter eller kampanjer
 • Inte enbart förnybar energi

Om Njudung Energi

Njudung Energi är ett mindre kommunalt energibolag med en omsättning på omkring 400 miljoner kronor och ett mycket gott rörelseresultat. Elen som säljs av bolaget är till 71 % förnybar och består till 29 % av kärnkraftsel. Fossila energislag ingår inte i företagets mix.

Det går dock att välja endast förnybar energi för en extra peng när man tecknar sitt elavtal. Njudung Energi äger själva flera större produktionsanläggningar som en större solcellsanläggning i Sävsjö, vattenkraftverk i Emån, ett kraftvärmeverk i Vetlanda och Erikhester vindpark. 

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Elpriser

De fasta priserna är olika för de olika områdena. För elområde 3 är priserna:

 • 1 års bindningstid: 521,13 öre/kWh
 • 2 års bindningstid: 414,88 öre/kWh
 • 3 års bindningstid: 352,75 öre/kWh

Njudung Energi erbjuder rörligt pris baserat på elbörsens medelvärde. I september 2022 låg det på 118,32 öre/kWh i område 1-3. En vintersäkring där det rörliga priset övergår till fast pris under vintermånaderna kan läggas till. För elområde 1-3 kostar vintersäkringen 698,1 öre/kWh. Till alla priser tillkommer årsavgiften 315 kr.

Betalningsalternativ

 • Autogiro
 • E-faktura
 • E-postfaktura
 • Kivra

Pappersfaktura

När du tecknar ett elavtal måste du ange betalsätt, annars kommer du som standard att få en pappersfaktura där det kan tillkomma en avgift. 

Inga kampanjer eller rabattkoder

Njudung Energi har varken kampanj- eller rabattkod för tillfället. 

Tillgänglig webbplats

Njudung Energis webbplats är lättillgänglig och det är enkelt att förstå, jämföra priser och teckna avtal. Som kund är det tydligt var man loggar in på “mina sidor” och hittar kontaktuppgifter till bolaget. 

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, info@njudung.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0383-76 38 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Box 154, Upplandavägen 16, Vetlanda

Kundtjänst med chatt-alternativ

Det går att kontakta Kundtjänst hos Njudung Energi på flera sätt:

 • Telefon
 • Chatt
 • E-post

Driftinformation och felanmälan

På hemsidan finns en lista med information om driftstörningar och planerade avbrott. Om du behöver göra en felanmälan fyller du i ett formulär och för brådskande ärenden ringer du kundservice eller journumret. 

Elavtalen

Elavtal hos Njudung Energi kan tecknas över hela Sverige. Fasta elpriser erbjuds med bindningstider på 1-3 år. 

Det finns många varianter på de rörliga priserna som alla utgår från elbörsen. Dels kan du välja timpris, men också rörligt månadspris. Väljer du ett rörligt avtal kan tillägg för vintersäkring göras, d.v.s. du får fast pris under vintermånaderna, men rörligt resten av året. 

Vare sig du väljer ett avtal med fast eller rörligt pris, kan du välja el från vatten- och vindkraft för 3 öre/kWh extra, annars kommer ca 29 % av elen från kärnkraftverk.  

Kundomdömen

Njudung Energi har fått bra betyg (3.3-4.1 av 5) på olika omdömes-sidor på internet.

Vårt omdöme 

Njudung Energi har en bra och enkel webbplats som gör det lätt för besökaren att hitta rätt information. Det finns flera olika elavtal att välja på och trots oroligheterna på elmarknaden erbjuder Njudung Energi fast elpris med olika bindningstid och det mixade avtalet vintersäkring där kunden kan försäkra sig om fast elpris under just vintermånaderna. 

Njudung Energi har en elmix där kärnkraft ingår vilket gör att den inte kan klassas som 100 % förnybar. Det går dock att handla helt förnybar el från bolaget om man är beredd att lägga till 3 öre/kWh. Bolaget har flera satsningar på att producera egen förnybar el genom vattenkraft, vindkraft, solceller och biobränslen. Överlag får bolaget godkänt i sitt arbete för en hållbar energiproduktion. 

Vår bedömning är att Njudung Energi är ett fullgott alternativ på energimarknaden. Bolaget är litet och gör inga uppenbara försök att locka till sig kunder från områden utanför Sävsjö och Vetlanda kommun. Kunderna ger dock goda omdömen och för närområdet kan man se Njudung Energi som en stabil elleverantör

Vanliga frågor

Är elen som Njudung Energi säljer förnybar?

Nej, elen kommer från en blandning av förnybara och fossila källor. Det går dock att få enbart förnybar el för en extra avgift.

Kan jag sälja min överskottsel till Njudung Energi?

Ja, du kan sälja överskottet via ett elhandelsavtal med Njudung Energi.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 1]