Hoppa till innehåll

Nordic Green Energy

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Nordic Green Energy

Lanserades:2000
Estimerat pris fast:Inget
Estimerat pris rörligt:Beror på många faktorer och kan inte utläsas tydligt
Antal kunder:Över en miljon 
Bindningstid:1–3 år för mixavtal
Påslag:Inget
Vårt Betyg:2,2

För- och nackdelar med Nordic Green Energy

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Förnybar el
 • Många betalningsalternativ

Nackdelar

 • Finns på Energimarknadsbyrån klagomålslista
 • Rörig hemsida
 • Mager kundtjänst

Mer om Nordic Green Energy

Nordic Green Energy är ägt att ett av Norges största energibolag – Fjordkraft. Tillsammans har bolaget över 1 miljoner kunder och ska räknas som ett av de allra största på den nordiska elmarknaden.

Elbolaget har tydligt fokus på att sälja förnybar och miljömärkt el och har flera olika typer av märkningar och redovisningar om hållbar och klimatneutral elproduktion på sin webbplats. 

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Elpriser 

För privatpersoner finns det två avtalsformer:

 • Rörligt pris
 • 50% fast pris och 50% rörligt pris

Bolagets jämförpriser för elområde 3 och el från vattenkraft var i augusti 2022:

 • 2 000 kWh/år: 356,21 öre/kWh
 • 5 000 kWh/år: 342,98 öre/kWh
 • 20 000 kWh/år: 336,37 öre/kWh

Priset påverkas av var i landet du bor och vilket ursprung du väljer för elen (vatten, vind, sol plus så kallad Ekoenergy som är en internationell miljömärkning). Priset utgörs av elbörsens medelvärde, samt påslag, moms, en fast månadsavgift och nätavgift. 

Ett avtal med hälften fast pris

Det går inte att teckna avtal med enbart fast pris, men du kan teckna ett mixavtal där hälften av elen blir till fast kostnad, och den andra hälften förblir rörligt pris. 

Betalningsalternativ

 • Autogiro
 • E-faktura 
 • Faktura till e-post 
 • Kivra

Ingen uppgift om pappersfaktura

Det saknas uppgifter om möjligheten till pappersfaktura. 

Kampanjerbjudande 

Det finns en kampanj (september 2022) där nya kunder får tre månader utan månadsavgift vid tecknande av ett avtal med rörligt pris. 

Modern men rörig webbplats

Nordic Green Energys webbplats är otydlig angående avtalsutbudet, och generellt rörig trots sin moderna framtoning. Var man tecknar avtal är dock tydligt, och det är lätt att hitta till mina sidor. 

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, info@nordicgreen.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 08-20 51 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Katarinavägen 20, Box 4013, Stockholm

Kundtjänst

Det går att kontakta Kundtjänst hos Nordic Green Energy på ett par sätt:

 • Telefon
 • E-post

Ingen driftinformation

Det finns ingen information om strömavbrott på hemsidan eftersom Nordic Green Energy inte har ett eget elnät. Felanmälan görs istället via ditt nätbolag. 

Elavtalen

Nordic Green Energy levererar bara el från förnybara källor. De erbjuder avtal med miljömärkningen Bra Miljöval, där 30 % av elen är miljömärkt.

Privatpersoner kan teckna avtal med rörligt pris utan bindningstid, eller ett mixavtal med kombinerat rörligt och fast pris, med en bindningstid på 1-3 år. 

Företagskunder har möjlighet till fast pris.   

Många negativa kundomdömen

Nordic Green Energy har relativt många negativa omdömen, med ett ungefärligt betyg på 2.5-3.8 av 5 på diverse rating-sidor. Generellt handlar recensionerna om deras försäljare, som vid ett flertal tillfällen sägs ha lurat kunder. Det finns klagomål till energimarknadsbyrån men bolaget står inte med på Svensk Handels varningslista. 

Vår bedömning av Nordic Green Energy

På Nordic Green Energys hemsida kan man hitta deras tidslinje från och med bolagets uppstart till idag. Här kan man se en stark tillväxt från lanseringen i Sverige år 2000 till och med att bolaget blivit en del av Fjordkraft år 2020. 

En intressant detalj är att bolaget redovisar att de hamnat i den allra högsta toppen av Sifo’s mätning av kundnöjdhet 2018. Detta står i stark kontrast med bolagets höga ranking på Konsumenternas Energimarknadsbyrås lista över energibolag som har mottagit orimligt många klagomål över lång tid. Därtill är kundomdömena om bolaget spretiga men överlag mycket ljumma. Många av de negativa klagomålen handlar om en alltför aggressiv marknadsföring från till exempel telefonförsäljare.

Energibolagets satsning på miljövänlig el verkar genuin och stärks med fakta om utsläppsredovisning av den el som bolaget levererar och möjligheten att teckna Miljömärkt el. Bolaget sponsrar utbyggnad av solceller för privatpersoner och köper in den överproduktion som mikroproducenter får. 

Vi har lite svårt att göra en enhetlig bedömning av energibolaget Nordic Green Energy. Bolaget är stort och stabilt. För den som tycker att fokus på kunden är det allra viktigaste är nog andra elhandelsbolag mer intressanta. För den som endast är intresserad av att köpa miljömärkt el kan energibolaget möjligen vara ett alternativ. 

Vanliga frågor

Vad behöver jag för uppgifter för att kunna teckna ett elavtal?

Du behöver vara skriven på nätavtalet för att teckna elavtal. Be ditt nätbolag om dina anläggningsuppgifter.

Erbjuder Nordic Green Energy förnybar el?

Ja.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 3]