Hoppa till innehåll

Nossebro Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Nossebro Energi

Lanserades:Uppgift om lanseringsår saknas
Estimerat pris fast:Bolaget anger inte fasta priser på sin webbplats
Estimerat pris rörligt:129,74 öre/kWh
Antal kunder:Uppgift om antal kunder saknas
Bindningstid:Det finns ingen information om bindningstider på bolagets webbplats
Påslag:Bolaget anger inte kostnad för sitt påslag
Betyg:2,7

För- och nackdelar med Nossebro Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Fast elpris erbjuds
 • Det går att teckna en kombination av fast och rörligt elpris
 • Vintersäkring av elpris erbjuds
 • Information om driftstatus lämnas
 • Förnybar el

Nackdelar

 • Otydlig information om elpriser
 • Svårt att finna relevant information på webbplatsen
 • Inga rabattkoder
 • Inga kampanjkoder
 • Oklart om timpriser erbjuds eller ej

Om Nossebro Energi

I företagsgruppen bedrivs elhandel genom Nossebro Energi Försäljnings AB, som omsätter drygt 30 miljoner kronor. Även om bolaget får betraktas som en mycket liten aktör på elmarknaden så lämnas ett bra resultat. Försäljningen av el är fossilfri och består till 100 % av vattenkraftsel, som till en del genereras vid lokala kraftverk.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Så kommer du igång

Det är väldigt otydligt hur man tecknar ett elavtal hos Nossebro Energi. Den enda informationen om hur man tecknar ett elavtal är att man ska kontakta bolaget för mer information.

Priser hos Nossebro Energi

Hos Nossebro Energi kan du teckna flera olika sorters elavtal men det finns inte särskilt mycket information om vad de erbjuder för priser.

Allmänt om priser hos Nossebro Energi

Nossebro Energi erbjuder elavtal med rörligt pris, fast pris och en mix av båda. Om du tecknar ett avtal med rörligt pris kan du även göra ett tillägg med vinterprissäkring.

Bolaget delger ytterst lite information om vad de erbjuder för priser för sina elhandelsavtal. För fast pris och mix-pris har de ingen information alls, utan hänvisar till sin kundtjänst.

Det går inte heller att hitta historiska elpriser på bolagets webbplats.

Rörligt elpris är billigast på lång sikt men kan sticka iväg kortvarigt

Rörligt pris innebär att du betalar ett elpris som följer spotpriset på elbörsen Nord Pool. Ett rörligt pris är oftast billigare på lång sikt men det kan innebära att du får väldigt höga kostnader de månader då elen är som dyrast, vilket oftast är på vintern.

När du tecknar ett elavtal med rörligt pris hos Nossebro Energi betalar du bolagets inköpspris plus påslag. De informerar inte om vad påslaget är. De visar dock jämförpriser som inkluderar påslag, fasta avgifter och moms:

 • För en lägenhet med en årlig förbrukning på 2 000 kWh är jämförpriset 139,04 öre/kWh
 • För en villa med en årlig förbrukning på 5 000 kWh är jämförpriset 129,74 öre/kWh
 • För en eluppvärmd villa med en årlig förbrukning på 20 000 kWh är jämförpriset 125,09 öre/kWh

Fast pris utan estimat 

Nossebro Energi erbjuder elavtal med fast pris men de skriver inte på sin webbplats vad priserna uppskattas till. Anledningen till detta är att elmarknaden just nu är så osäker och bolaget anser att de därför inte kan ge några estimat. De hänvisar till sin kundtjänst för att teckna ett elavtal med fast pris.

Otydlig information om timpriser

Det finns inga uppgifter om att Nossebro Energi erbjuder elavtal med timpriser. De antyder att det troligtvis går att få timpris på elavtal. Det är bäst att kontakta deras kundtjänst om du vill veta mer om timpriserna.

Gör tillägg med vinterprissäkring på ditt rörliga elpris

Om du tecknar ett elavtal med rörligt pris kan du välja att även komplettera med en vinterprissäkring. Det innebär att du binder ditt elpris till ett fast pris under vintern, från december till mars. I april får du sedan ett rörligt elpris igen. Kontakta Nossebro Energi om du vill veta vad priset för vinterprissäkring är.

Anvisat pris om du inte gör ett val

Om du inte gör något val får du ett så kallat anvisat pris av Nossebro Energi. Bolaget ger anvisat pris inom det området där de äger elnätet.

Olika sätt att betala för sin el hos Nossebro Energi

Det finns ingen information om hur man betalar sin elräkning till Nossebro Energi. Om man läser avtalsvillkoren framgår det att de i alla fall skickar fakturor.

Det finns en autogiroblankett

Det verkar som att man kan betala sin elräkning med autogiro hos Nossebro Energi, eftersom man kan hitta en blankett för autogiroanmälan genom att söka på nätet. Det går däremot inte att hitta någon information om autogiro på deras webbplats.

Ingen information om e-faktura

Det finns ingen information om att man kan betala med e-faktura hos Nossebro Energi.

Du kan få faktura på olika sätt

Genom att läsa avtalsvillkoren kan man få information om att Nossebro Energi även erbjuder e-postfaktura som skickas till den e-postadress som kunden har angett eller till Kivra. De skickar även pappersfaktura.

Kampanjkoder och rabattkoder

Det finns inga pågående och aktuella kampanjer eller rabatter hos Nossebro Energi.

Vad vi tycker om nossebroenergi.se

Det känns som att bolagets webbplats har några år på nacken och att ingen har engagerat sig i att uppdatera den till ett modernt gränssnitt. Det är svårt att hitta utförlig information om en så enkel sak som hur man tecknar ett elavtal och det finns ingen sökfunktion. Sättet man hittar information på webbplatsen är att klicka sig runt eller söka på en extern sökmotor. Hemsida är ganska rörig.

Mest information om elavtalen hittar man genom att läsa avtalsvillkoren.

Finns det “Mina sidor”?Nej
Är det tydligt var man loggar in?Nej
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundtjanst@nossebroenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0512-798100
Är det lätt att hitta adress?Ja, Nossebro Energi, Liljegatan 15, 465 30 Nossebro

Supporten hos Nossebro Energi

Nossebro Energi har en kundtjänst dit de hänvisar i princip alla frågor om allt som rör bolaget. Du kan kontakta kundtjänsten via e-post eller telefon. Deras öppettider är vardagar 10-16.30, med en telefontid som startar klockan 08. De informerar tydligt på webbplatsen om när kundtjänsten har öppet.

De har även en besöksadress i Nossebro och verkar ha en butik där de säljer elprylar och elinstallationer.

Lätt att hitta information om driftstatus

Det är lätt att hitta information om driftstatus på Nossebro Energis webbplats. På första sidan finns en grön ruta med “Driftstatus”. Där finns uppgifter om pågående strömavbrott och andra avbrott i driften som bolaget ansvarar för.

Felanmälan och aktiv jour

Du kan felanmäla till en särskild jourtelefon eller genom att ringa kundtjänsten under kontorstid. De har ständig beredskap och har två medarbetare avsatta för detta. Du kommer till deras sida om beredskap genom att klicka på den gröna rutan “Beredskap” på första sidan.

El från vattenkraft i Nossan

Nossebro Energi levererar enbart förnybar el. Elen som bolaget köper in har producerats i vattenkraftverk som är certifierade genom EPD (Environmental Product Declarations). En del av elen är lokalt producerad i Nossan från Krokstorps kvarn, Bredöls såg och Baljefors kvarn.

Otydliga uppsägningstider

Det är svårt att hitta information om uppsägningstider för elavtalen hos Nossebro Energi. Det framgår dock att ett fast avtal som löper ut automatiskt övergår till ett avtal med rörligt pris.

Få omdömen från kunderna

På Google har Nossebro Energi fått 3,8 med 27 betyg. Omdömena har inte så många kommentarer men det framgår att bolaget även har en butik som kunderna uppskattar. De får låga betyg för sina priser.

Hos Eniro får de 2,5 av 5 med två omdömen. De få kommentarerna handlar om att priserna är höga, vilket även kan handla om andra områden än elhandel. På Hitta har de fått 4 av 5 med två omdömen.

Inga bluffvarningar

Det finns inga varningar om Nossebro Energi hos Energimarknadsbyrån eller på Svensk handels varningslista.

Vanliga frågor om Nossebro Energi – FAQ

Vad är timmätning och kan jag få det på mitt elavtal?

Timmätning innebär att ditt rörliga elpris varierar över dygnets timmar, beroende av priset på den nordiska elbörsen Nord Pool. Du kan troligtvis få timpris. Kontakta bolagets kundtjänst för att få veta om du kan få timpris på ditt elavtal.

Kan jag sälja min egenproducerade el till Nossebro Energi?

Ja, det kan du. Nossebro Energi erbjuder nyckelfärdiga lösningar för solceller och de köper även överskottet från det du producerar själv.

Kan jag teckna ett avtal med Nossebro Energi om jag bor utanför Nossebro kommun?

Troligtvis men det framgår inte av informationen på bolagets webbplats. De riktar sig framför allt till boende i Nossebro med omnejd.

Vad blir det för skillnad om jag köper “grön el”?

Genom att teckna ett avtal med förnybar el visar du vilken typ av elproduktion som efterfrågas av kunderna. Alla elproducenter får ursprungsgarantier som baserat på hur mycket koldioxid som produktionen släpper ut. Värdet av garantierna påverkas av hur många som väljer att köpa el från olika typer av produktioner. Man kan säga att ju fler som aktivt väljer en viss produktionstyp, desto större blir värdet på ursprungsgarantin. Det gör det lönsamt att investera in den typen av produktion.

Slutsatser

Nossebro Energi är en liten energikoncern med en ekonomisk förening som moderbolag. Inköp och försäljning av el sker genom ett separat elhandelsbolag. All el som säljs är ursprungsmärkt och produceras vid vattenkraftverk. 

Det går att teckna avtal med såväl fast pris som rörliga elpriser. För närvarande publiceras dock inte priserna offentligt på webbplatsen utan kontakt får tas med elhandelsbolaget för närmare diskussion.

Nossebro Energi säljer enbart el från förnybara energikällor. Bolaget vill främja utveckling av solel som kan produceras vid privat villor, lantbruk och företag. Förutom att sälja nyckelfärdiga solcellspaket kan elhandelsbolaget köpa överskottsel från mikroproducenter.

Företagets webbplats saknar konkret information om aktuella elpriser. I övrigt lämnar den sparsamma men sakliga upplysningar om Nossebro Energi.

Vi betraktar bolaget som en mycket liten aktör på elmarknaden, men som en stabil leverantör av el och eltjänster inom sitt lokala område.

De få omdömen som finns från kunder ger relativt höga betyg åt företagsgruppen.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 1.5]