Hoppa till innehåll

Oskarshamn Energi

Bolaget har två ägare, nämligen Oskarshamns kommun och E.ON. Båda parter äger 50 procent vardera. Oskarshamn Energi äger dotterbolaget Oskarshamn Energi Elnät, som ansvarar för elnätet i kommunen. Moderbolaget arbetar med elhandel och säljer el som antingen köps på den nordiska elbörsen eller som produceras i eget kraftvärmeverk. Elkunder finns även utanför kommunen. 

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Oskarshamn Energi

Lanserades:1900
Estimerat pris fast:erbjuder för tillfället inga fasta elpriser
Estimerat pris rörligt:124.13 – 169.57 öre/kWh 
Antal kunder:anges ej
Bindningstid:varierar beroende på avtal
Påslag:du väljer dag för påslag
Betyg:3,9

För- och nackdelar med Oskarshamn Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • 100 procent förnybar el
 • Rabatt vid förnyat avtal
 • Enkel hemsida
 • Driftstörningar annonseras
 • Bra kundbetyg

Nackdelar

 • Inget fast pris
 • Inget timpris
 • Ingen kampanjkod

Om Oskarshamn Energi

Bolaget är en relativt liten aktör på elmarknaden med en omsättning det senaste året på drygt 300 miljoner kronor. Bolaget uppvisar dock ett mycket starkt resultat. Bolaget profilerar sig som ett företag som erbjuder klimatneutral el, vilket innebär att 57 procent av försäljningen kommer från förnyelsebara energislag och 43 procent från kärnkraft. 

Förklaringen till mixen är sannolikt det kärnkraftverk som finns i kommunen. Av den förnybara delen kommer 56 procent från vattenkraft och 22 procent från vindkraft och resten från biobränsle. Liksom hos andra elbolag finns solel endast med i marginalen, men satsning pågår för framtiden.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Dags att komma igång hos Oskarshamn Energi

 1. Gå in på oskarshamnenergi.se.
 2. Gå in under “Privatperson och välj “Teckna elavtal”.
 3. Välj vilken region du tillhör.
 4. Fyll i formuläret.
 5. Signera med BankID.

Priser som finns hos Oskarshamn Energi

Priserna hos Oskarshamn Energi varierar beroende på vilket avtal du tecknar och var i Sverige du bor. Det finns dessutom elavtal för både privatpersoner och företag. Därför finns det många anledningar till att priserna kan variera mellan kunderna.

Om rörliga elpriser

Oskarshamn Energi erbjuder avtal för rörligt elpris. Från och med november 2011 är Sverige indelat i fyra elområden. Beroende på vilket elområde du bor i varierar ditt rörliga elpris. I det billigaste området ligger priset idag på 124.13 öre/kWh, medan elen i det dyraste området kostar 169.57 öre/kWh. 

Om fasta elpriser

På grund av de höga elpriserna som är för tillfället erbjuder inte Oskarshamn Energi fast elprisavtal just nu. Tidigare har de erbjudit fast pris från 1 till 3 år med en årsavgift på 470 kronor inklusive moms. När priserna går ner i framtiden kommer fast pris att finnas i Oskarshamn Energis utbud. 

Om timpriser

Oskarshamn Energi erbjuder inte timpris. Idag erbjuder de enbart rörliga elavtal och anvisningsavtal. Det sistnämnda är en form av rörligt avtal som enbart är tills vidare. Anvisningsavtal är dyrare än vanlig rörligt elpris då det är en tillfällig lösning. Du får ett avtal med anvisat pris om du inte själv väljer vilken typ av avtal du vill ha. 

Om spotpriser

Det är spotpriset som avgör vilka priser Oskarshamn Energi kan erbjuda. Spotpriset är det som elbolag behöver betala för att köpa in el. Det påverkar i sin tur vilket elpris du får. Det påverkar dessutom vilket pris du får om du säljer din egenproducerade energi. Oskarshamn Energi erbjuder samma pris för din överskottsel som det pris de köper in all sin el för, nämligen spotpriset.

Om kWh-priser

kWH-pris står för priset per kilowattimme. Olika avtal har olika pris per kWh. Oskarshamn Energis rörliga elprisavtal ligger mellan 124,13 och 169,57 öre/kWh. Man har också avtal för aviserat pris och det är lite dyrare, men avgörs av rådande spotpris. Utöver det tillkommer också ett fast påslag på 22 öre/kWh.

Betalningsmetoder hos Oskarshamn Energi

Det finns olika sätt för hur du kan betala din faktura hos Oskarshamn Energi. Du kan göra ett aktivt val för den betalningsmetod som passar dig bäst. 

Autogiro och e-faktura hos Oskarshamn Energi

Du kan betala din faktura hos Oskarshamn Energi med autogiro. Du kan enkelt göra det direkt via din internetbank, men också via oskarshamnenergi.se. Där finns ett färdigt dokument som du kan fylla i för att sedan registrera dig med BankID. Du får en fakturaspecifikation skickad till dig även om du har autogiro.

Du kan betala med e-faktura. Det innebär att din faktura från Oskarshamn Energi visas hos din internetbank, vilket gör det enklare att betala. Vill du ha e-faktura kan du lösa det direkt via din internetbank. Du kan också kontakta Oskarshamn Energi och få hjälp. 

Fler betalningsmetoder

Vill du inte ha autogiro eller e-faktura finns det andra sätt att betala din faktura från Oskarshamn Energi. Du kan registrera din mejladress till info@oskarshamnenergi.se och få dina fakturor mejlade till dig. Har du inte angivit ett specifikt leveranssätt av fakturan skickas den med posten som en vanlig pappersfaktura.

Eventuella kampanj- och rabattkoder

Oskarshamn Energi har ingen kampanjkod som du kan använda för att ändra ett elavtals kostnad. 

Som ny kund finns det ingen rabattkod hos Oskarshamn Energi. Är du däremot befintlig kund kan du få rabatt när du tecknar ett nytt avtal. Om ditt elavtal är på väg att gå ut och du tecknar ett nytt avtal hos Oskarshamn Energi får du 1 öre/kWh exklusive moms i rabatt på det befintliga ordinarie priset.  

Information om oskarshamnenergi.se

Direkt när du kommer in på oskarshamnenergi.se får du se alternativ över sådant som kan hjälpa dig. Du hittar på förstasidan hur du kan komma i kontakt med Oskarshamn Energi och även hur du kommer in på “Mina sidor” där du kan logga in med BankID. Du kan välja om du är privatperson eller företag samt få mer information om Oskarshamn Energi. 

Finns det “Mina sidor”?Ja, https://nyaminasidor.oskarshamnenergi.se/ 
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, info@oskarshamnenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0491-88110
Är det lätt att hitta adress?Ja,Hantverksgatan 15572 55 Oskarshamn

Kontakta Oskarshamn Energi

Det finns flera sätt att komma i kontakt med Oskarshamn Energi. Du kan hitta hjälp direkt på hemsidan eller kontakta kundtjänsten. 

Kundtjänst och support hos Oskarshamn Energi

När du kommer in på oskarshamnenergi.se finns informationen för att komma i kontakt med kundtjänst. Du kan höra av dig till dem både via telefon och mejl. Du kan också få hjälp direkt på hemsidan. Här finner du exempelvis information om hur du gör en flyttanmälan, hur du kan betala dina fakturor. Du hittar också olika blanketter som du kan vara intresserad av.  

Information om strömavbrott och annan driftstörning 

På hemsidans startskärm finns alternativet “Tjänster” och här hittar du driftinformation. Skulle det ha uppstått några driftstörningar eller strömavbrott finns det mer information om det där. Denna information presenteras också direkt på startsidan för att du som kund snabbt ska kunna veta om något är fel. 

Gör en felanmälan

Under alternativet “Tjänster” hittar du också all information som du kan behöva för att göra en felanmälan. Om du har problem med ditt elnät eller din fjärrvärme/biogas ska du ringa direkt till Oskarshamn Energi på telefonnumret 0491- 881 10 om det är under kontorstiderna  8.00–16.00. Övriga tider kan du istället ringa till 0491- 202 70 för elnätet och 0491- 200 90 för fjärrvärme och biogas. 

Oskarshamn Energi erbjuder hållbara elavtal

Med elavtal hos Oskarshamn Energi har du möjligheten att få 100 % förnybar energi för både privatpersoner och företag. Oskarshamn Energi värnar om den lokala miljön i Oskarshamn lika mycket som miljön i sin helhet. Bolaget har funnits i över hundra år och säger att de kan ge konkurrenskraftiga priser till alla sina kunder. 

Uppsägningstid och flyttinformation 

Vill du säga upp din ditt elavtal hos Oskarshamn Energi finns det olika uppsägningstider för olika avtal. Du behöver därför kontrollera vad som gäller för just dig. Har du ett fast elavtal är det skrivet på en viss tid och har tre månaders uppsägningstid. Har du däremot rörligt elavtal har du ingen bindningstid. Ska du flytta behöver du säga upp avtalet minst 30 dagar innan flyttdatum.

Kundernas omdömen om Oskarshamn Energi

Som ett ganska litet elbolag har Oskarhamn Energi inte så många recensioner från kunder. På Google har de betyget 4,1 av 5 med 15 stycken omdömen. Hos reco.se har en recension lämnats och den gav bolaget 4 av 5 i betyg. Däremot har Oskarshamn Energi inga recensioner hos Trustpilot, hitta.se eller Eniro.

Eventuella varningar om bluff

Oskarshamn Energi finns inte på någon lista över bolag som flaggas som bluff. De finns varken med på Svensk handels varningslista eller på Konsumenternas energimarknadsbyrås klagomålsinformation.  

Snabba frågor och svar

Här kan du hitta vanliga frågor om Oskarshamn Energi. Du hittar även svaren på dessa frågor. 

Hur gör jag för att teckna ett elavtal hos Oskarshamn Energi?

Du kan enkelt teckna ett avtal hos Oskarshamn Energi direkt på deras hemsida oskarshamnenergi.se. Där kan du också välja om du ska teckna ett elavtal som privatperson eller som företag. Vill du har personlig service kan du ringa till Oskarshamn Energi och få ett avtal hemskickat till dig. Du når Oskarshamn Energi via telefon på 0491-88110. 

Mitt elavtal är på väg att gå ut, vad händer nu?

När ditt avtal är på väg att gå ut hos Oskarshamn Energi får du ett meddelande angående detta 60–90 dagar innan det löpt ut. Du kan då teckna ett nytt avtal på aktuellt elpris och det börjar gälla från det att ditt gamla avtal går ut. På din faktura kan du se vilken avtalstid som gäller för just dig. 

På vilka sätt kan jag betala min faktura hos Oskarshamn Energi?

Hos Oskarshamn Energi kan du betala din faktura via bankgiro eller autogiro. Bankgiro anges på din faktura. Vill du däremot ha autogiro kan du hitta blanketten för det på oskarshamnenergi.se eller ringa till kundtjänst för att få blanketten hemskickad till dig. Du kan även skaffa autogiro direkt via din egna internetbank. 

När läser Oskarshamn Energi av min elmätare?

Din elmätare läses av månadsvis och detta sker vid varje månadsskifte. Du behöver inte göra något vid dessa tillfällen. Det hela sker med fjärravläsning av Oskarshamn Energi. 

Säljer Oskarshamn Energi el i hela Sverige?

Ja, det gör de. Du kan teckna elhandelsavtal i alla fyra elområden i Sverige med Oskarshamn Energi.

Slutsatser

Oskarshamns kommun och E.ON äger tillsammans Oskarshamn Energi. Ett dotterbolag sköter elnätet i kommunen. Moderbolaget säljer el till kunder inom och utom kommunen. Av total elförsäljning faller hela 43 procent på kärnkraft, vilket förklaras av att kommunen har ett kärnkraftverk inom sina gränser. Resterande del kallas förnyelsebar el och består främst av vattenkraft. 

Bolaget erbjuder sina kunder enbart avtal med rörligt pris. Avtalsmodellen blir därför tämligen enkel.

Oskarshamn Energi gör medvetna satsningar på förnybar el. En betydande del utgörs av el från vindkraft. Bolaget säljer också färdiga solcellspaket och företaget kan köpa överskottsel från mikroproducenter av såväl solel som vindkraftsel. 

Bolagets hemsida är informativ och det är lätt att förstå elavtalen. Eftersom koncernen även hanterar elnätet finns uppgifter om driftavbrott med mera.

Vi betraktar Oskarshamn Energi som ett liten men trygg och stabil leverantör av el.

Kunder ger bolaget goda betyg.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 1]