Hoppa till innehåll

Sölvesborg Energi

Sölvesborg Energi är egentligen en grupp av företag som sysslar med energifrågor och som ägs av kommunen. Moderbolaget ansvarar för elnätet och distribuerar el till centralorten med omnejd. Sölvesborg Energi AB är koncernens elhandelsbolag. Bolaget säljer grön el som kommer från fossilfria och förnybara källor som vatten, vindkraft och sol.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Sölvesborg Energi

Lanserades:1998
Estimerat pris fast:550 öre/kWh
Estimerat pris rörligt:169 öre/kWh
Antal kunder:ca 6000
Bindningstid:varierar beroende på avtal
Påslag:4,4 öre
Betyg:2,8

För- och nackdelar med Sölvesborg Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Både rörligt och fast pris
 • Enkel men tydlig hemsida
 • Information om driftstörningar
 • Enkla betalningssätt
 • Bindningstid från ett till fem år

Nackdelar

 • Inget timpris
 • Inga rabatt- eller kampanjkoder
 • Ett fåtal kundomdömen

Om Sölvesborg Energi

Sölvesborg Energi är ett mindre energibolag, Omsättningen det senaste räkenskapsåret var drygt 187 miljoner kronor med ett bra resultat. Bolaget uppger att all försåld el är miljömärkt. Däremot uppges inte hur elen fördelas på olika energikällor.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Bli kund hos Sölvesborg Energi

 1. Gå in på solvesborgenergi.se.
 2. Klicka in på “Elhandel”.
 3. Bläddra ner på sidan och tryck på “Teckna elavtal”.
 4. Välj vilken typ av elavtal du vill ha och fyll i dina personuppgifter.
 5. Avsluta med att trycka på “Skicka”.

Sölvesborg Energis olika priser

Sölvesborg Energi erbjuder sina kunder flera olika priser för elavtal. För tillfället är läget med elpriser mycket osäkert. Stora variationer kan ses och priserna stiger i hela landet. Därför lägger även Sölvesborg Energi ut en varning om detta när de gör sin kostnadskalkyl för olika elavtal. På webbplatsen kan du se vad priset är just nu, men också att det riskerar att förändras till att bli dyrare med tiden. 

Elavtal med rörligt elpris

Sölvesborg Energi erbjuder rörligt elavtal. Med rörligt pris betalar du olika mängd per månad utifrån hur mycket du använder och vilket priset är på elbörsen från dag till dag. Tecknar du ett rörligt elavtal hos Sölvesborg Energi nu ligger kostnaden ungefär på 169 öre/kWh.

Elavtal med fast pris

Fast elavtal ger dig en annan säkerhet än rörligt elpris. Med fast elpris vet du vilket pris du kommer att betala varje månad, oavsett förändringar i elpriset. Hos Sölvesborg Energi kan du välja ett fast elavtal från 1 år till 5 år. Priset ligger för tillfället på ca 550 öre/kWh för fast elavtal.

Elavtal med timpris

Sölvesborg Energi erbjuder inte timpris. I utbudet finns fast elpris och rörligt elpris.

Spotprisets påverkan på Sölvesborg Energi

Spotpriset är det pris som Sölvesborg Energi köper in el för. Det påverkar alltså elpriserna. När du tecknar elavtal kan du se hur kostnadskalkylen ser ut med inköpspriset adderat med diverse andra kostnader. De andra kostnaderna handlar bland annat om påslagsavgift och elcertifikatsavgift. 

Olika priser/kWh

kWh-pris är en term som du alltid kommer att komma i kontakt med när det talas om el och elpriset. Det står för pris per kilowattimme och avser priset för mängden energi som förbrukas. För tillfället erbjuder Sölvesborg Energi rörligt elpris och fast elpris, med kostnaden 169 öre/kWh respektive 550 öre/kWh.

Olika möjligheter att betala fakturor

Du kan betala din el hos Sölvesborg Energi på flera sätt. Beroende på vilket som passar dig bäst kan du välja betalningsmetod.  

Autogiro hos Sölvesborg Energi

Hos Sölvesborg Energi kan du välja att betala med hjälp av autogiro. Då dras beloppet direkt från ditt konto vid förfallodatum. Du behöver bara vara säker på att det finns tillräckligt med pengar på kontot. I annat fall kommer fakturan att förbli obetald. Du ansluter till autogiro direkt via din internetbank.

E-faktura hos Sölvesborg Energi

Du kan betala din el med e-faktura. Det är ett miljövänligt alternativ, där du får fakturan skickad direkt till din internetbank. Du kan på så sätt granska och betala den direkt i banken. Vill du sedan koppla på autogiro kan du enkelt göra det. På så sätt slipper du pappersfakturor. Du ansluter till e-faktura via din bank.

Fler betalningsmetoder hos Sölvesborg Energi

Förutom att betala din faktura via autogiro eller e-faktura kan du också få den som en vanlig pappersfaktura som skickas med posten. Du betalar den då på samma sätt som andra pappersfakturor. På fakturan finns alla uppgifter du behöver för att betala den. 

Om kampanj- och rabattkoder

Det finns ingen kampanjkod hos Sölvesborg Energi för tillfället. Just nu erbjuder Sölvesborg Energi inte heller någon rabattkod som kan förändra de befintliga elpriserna.

Det du behöver veta om solvesborgenergi.se

Solvesborgenergi.se är uppbyggd för att du som kund eller blivande kund enkelt ska hitta det du behöver. Därför finns det två snabbmenyer med olika kategorier. Den som finns överst på startsidan är där för att du enkelt ska kunna orientera dig. Den andra innehåller de mest populära sidorna på webbplatsen. På startsidan presenteras dessutom senaste nytt från Sölvesborg Energi, vad dagens spotpris är och “Mina sidor”, där du kan logga in med BankID

Finns det “Mina sidor”?Ja,https://minasidor.solvesborgenergi.se/login 
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja,info@solvesborgenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0456-81 68 80
Är det lätt att hitta adress?Ja, Åkarevägen 5294 39 Sölvesborg

Kundtjänsten hos Sölvesborg Energi

Du kan behöva komma i kontakt med Sölvesborg Energi av olika anledningar. Därför har Sölvesborg Energi en kundtjänst som kan nås via både telefon och mejl. 

Kom i kontakt med kundtjänsten

Du hittar mycket information som kan vara dig till hjälp på solvesborgenergi.se. Du kan gå in på deras kundtjänst och få mycket information. Här hittar du också kontaktuppgifter för att nå dem för personlig service. Du kan antingen mejla till info@solvesborgenergi.se eller ringa till 0456-81 68 80.

Information om driftstörningar och strömavbrott

Information om driftstörningar och strömavbrott hittar du direkt på Sölvesborg Energis startsida. Informationen uppdateras kontinuerligt. Vill du ha mer information kan du även hitta det via kundtjänsten. Klickar du in på kundservice och bläddrar ner kan du hitta flera kategorier inom driftstörningar. Här ser du pågående och planerade driftstörningar, men också åtgärder och mycket annat. 

Flera sätt att felanmäla

Du kan göra en felanmälan via kundtjänsten. Hemsidan har flera alternativ du kan använda dig av beroende på vad det är du ska felanmäla. Du kan också kontakta kundtjänsten direkt för att felanmäla. Det kan du göra via deras vanliga telefonnummer och mejladress. Vid nödfall kan du även felanmäla via ett journummer, 0456-81 60 10.

Elavtal och uppsägningstid

Med ett elavtal hos Sölvesborg Energi har du möjlighet att få 100 % grön energi. Eftersom bolaget dessutom är kommunalt ägt går vinsten tillbaka till de som bor i kommunen. Du kan antingen teckna ett rörligt elavtal eller ett fast elavtal. Gör du inte ett aktivt val av elavtal får du ett anvisat pris. 

Riktlinjer för uppsägningstid och flyttanmälan 

På Sölvesborg Energis webbplats står det inget om uppsägningstid, men det finns med i de allmänna villkoren. Uppsägningstiden kan se olika ut beroende på vilken typ av avtal du har tecknat, men den generella riktlinjen är en månads uppsägningstid. Ska du flytta är det också du som är betalningsskyldig tills du gjort en flyttanmälan och att alla mätare avlästs.  

Kundernas tankar och åsikter

Sölvesborg Energi är en litet elbolag i Sverige, vilket gör att det inte heller finns särskilt många recensioner på internet som berättar vad kunderna tycker om bolaget. Sölvesborg Energi har inga omdömen på hitta.se, Eniro, Trustpilot eller reco.se. Däremot finns det två recensioner på Google. Där har bolaget 3 av 5 stjärnor i betyg. Det ena omdömet gav en stjärna och den andra gav fem, men ingen motiverade sin betygsättning. 

Om varningar och risker för bluff

Nej, det finns inga varningar om att Sölvesborg Energi är en bluff. Bolaget finns inte med på Svensk Handels varningslista eller på klagomålsinformationen hos Konsumenternas energimarknadsbyrå. 

Vanliga frågor och svar

Du kan ha många frågor angående Sölvesborg Energi och här kan du hitta svaren på vissa av dem:

Hur kommer jag i kontakt med Sölvesborg Energi?

Du når Sölvesborg Energi via deras telefonnummer 0456-81 68 80 och mejladress info@solvesborgenergi.se. De har öppet alla helgfria vardagar, 09.00–12.00 samt 13.00–15.00. Dagen innan röd dag stänger de 12.00. Skulle du behöva akut hjälp när det inte är öppet kan du ringa 0456-81 60 10 och kommer då till jouren. 

Jag har missat att betala min faktura, vad händer nu?

Har du missat att betala en faktura kommer en påminnelse att skickas till dig fyra dagar efter förfallodagen. Då tillkommer en påminnelseavgift på 50 kronor och en dröjsmålsränta på 8 %. Förblir fakturan obetald skickas ärendet efter 14 dagar till Svea Inkasso. Det skickas då ut ett inkassokrav med ny avgift och dröjsmålsränta. Skulle fakturan fortfarande inte bli betald stängs avtalet av och ärendet skickas till Kronofogdemyndigheten.

Vad händer om mitt avtal gått ut och jag inte har tecknat något nytt?

Sölvesborg Energi är skyldiga att leverera el till sina kunder, och du är kund tills du sagt upp ditt avtal. Har du inte sagt upp dig som kund hos Sölvesborg Energi, men ditt avtal har gått ut, övergår det till att bli anvisat pris. Det är en tillfällig lösning tills du gör ett nytt aktivt val och är därför dyrare än om du haft ett annat elavtal. Det innebär att det är viktigt att välja avtal för ett mer fördelaktigt pris.

Varför ska jag ha fiber?

Idag är det många som pratar om fiber. Med hjälp av tunna trådar av glas används ljusimpulser för att transportera data. I korthet är det detta som är fiber. Anledningen till varför det är bra att använda är att det klarar av att transportera mer data än andra modeller. Modern, teknisk utrustning kräver idag mer och mer data. Det gör att det gamla nätverket kan ha svårt att tillgodose det behovet. Det leder till att du inte kan använda all utrustning ordentligt. Med fiber få du mer data till ett lägre pris och ett nätverk som klarar av högre dataanvändning. 

Jag vill köpa el från Sölvesborg Energi i Stockholm – går det?

Det finns ingen uppgift på webbplatsen om denna möjlighet finns. Ring därför till kundtjänst för att höra om det går.

Omdöme och recension

Sölvesborg Energi är ett energibolag med ansvar för elnätet i tätorten med omnejd. I ett helägt bolag bedrivs elhandel. Bolaget uppger att all el som säljs är miljömärkt och producerad från förnyelsebara energikällor. Fördelningen på olika energislag är obekant. 

Elhandelsbolaget erbjuder två alternativ till avtal. Antingen rörligt eller fast elpris. Däremot erbjuds inget timpris. Bindningstiden för avtal om fast elpris är från ett till fem år.

Vi vet inte om Sölvesborg Energi har någon egen elproduktion. Inte heller om elhandelsbolaget köper överskottsel från mikroproducenter.

Hemsidan är enkel och lättnavigerad.

Vi bedömer att Sölvesborg Energi är en stabil och trygg leverantör av el, speciellt inom närområdet där de har ett eget elnät.

Antalet kundomdömen är begränsat och ger ingen relevant information om kundnöjdhet.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 1]