Hoppa till innehåll

Tibber

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Tibber

Lanserades:2015
Estimerat pris fast:Erbjuder inte fast pris
Estimerat pris rörligt:Erbjuder endast timpris
Antal kunder:cirka 200 000
Bindningstid:Inte aktuellt
Påslag:Inget påslag
Vårt Betyg:3

För- och nackdelar med Tibber

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

  • Inget påslag
  • Rabatt när man tecknar nytt avtal
  • Bra omdöme av kunder

Nackdelar

  • Endast timpris
  • Svårt att jämföra priser
  • Svårnavigerad hemsida

Lite till om Tibber

Tibber är ett relativt nytt, privatägt bolag på energimarknaden som lanserades 2015. En stor del av elhandelbolagets fokus läggs på deras app i vilken man köper sin el och kartlägger sin elanvändning.

Elbolaget har en omsättning på runt 600 miljoner kronor och hade 2021 en knapp vinstmarginal på 2,5 %. Med endast 36 anställda får bolaget räknas som ett av Sveriges mindre energibolag. Elen som säljs är 100 % förnybar. 

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Endast timpris 

Tibber erbjuder endast elavtal med timpris. Det innebär att det inte går att estimera elpriser hos bolaget, eftersom det varierar över dygnets alla timmar. Det tillkommer en avgift på 39 kronor per månad för Tibbers app, som alla kunder måste använda.

Säger sig vara billigare

Tibber hävdar själva att de är 7,1 procent billigare än de största elbolagen. Det är svårt att bevisa deras påstående.

Betalningsalternativ hos Tibber

Du kan betala på flera olika sätt hos Tibber:

  • Autogiro
  • E-faktura
  • E-postfaktura

Erbjudna rabatter

Hos Tibber får du just nu 500 kronor rabatt i bolagets butik när du tecknar ett nytt avtal. Du får även 500 kronor i rabatt när du värvar en vän.

Mycket säljsnack och lite information på webbplatsen

Tibbers webbplats är snygg och inbjudande. Tyvärr är informationen knapphändig och utspridd på många olika sidor. Det krävs till exempel en del letande för att få information om att bolaget endast erbjuder timpris. En stor del av informationen på bolagets webbplats handlar om att de är bättre än sina konkurrenter, vilket gör att hela webbplatsen känns som reklam.

Finns det “Mina sidor”?Nej
Är det tydligt var man loggar in?Nej
Är det lätt att hitta mejladress?Nej
Är det lätt att hitta telefonnummer?Nej
Är det lätt att hitta adress?Nej

Ingen vanlig support

Tibber har inte en kundtjänst i vanlig bemärkelse. Du kan kontakta bolaget genom en chatt eller i appen.

Ingen driftinformation eller nummer för felanmälan

Det finns ingen information om strömavbrott eller felanmälan, eftersom Tibber inte äger något elnät.

Elavtal med app och tilläggstjänster

Tibbers affärsidé är att erbjuda timpris och en mängd tjänster och prylar via sin butik. För att bli kund måste man ladda ner en app. Den använder kunden sedan för att se aktuellt elpris och sin förbrukning. Det framgår även att man kan köpa en mängd olika grejer som ska användas för att styra elförbrukningen i hemmet.

Mestadels positiva kundomdömen

Tibber har ganska bra omdömen från sina kunder. De flesta har gett höga betyg och kommentarerna handlar om att de har sparat pengar sedan de bytte till Tibber. De dåliga betygen riktar sig mot avsaknaden av support och bristen på svar från bolaget.

Vår bedömning

Tibber har en hemsida som är något rörig och som inte ger särskilt mycket information till besökaren. Istället riktas man snabbt in på Tibbers app där man kan teckna sitt avtal och sköta sin privata elhandel. Kunderna verkar nöjda med lösningen, åtminstone priserna som många kunder påpekar som fördelaktiga. 

De kunder som är missnöjda med Tibber påpekar i flera fall bristande support. Tibber erbjuder inte reguljär kundtjänst via mejl, telefon eller något online-formulär. Istället kan man kontakta bolaget genom appen eller i en chatt. Denna funktion verkar ha utvecklingspotential. 

Tibber säljer endast 100 % förnybar energi. Tyvärr får man inte reda på detaljerna kring hur elmixen ser ut vilket gör att bolagets satsning på förnybar el och en hållbar energiproduktion blir en aning abstrakt. 

Tibber beskriver sig själva som ett helt ovanligt “elbolag”. Vår bedömning ligger i linje med den beskrivning. Det är lite svårt att få grepp om Tibbers verksamhet och det är svårt att jämföra Tibber med andra elbolag. Samtidigt är deras satsning på att minska elkonsumtionen genom smarta lösningar och att styra in elhandeln mot timpris som handlas genom en app nytänkande. Tibber är ett bolag som kan tänkas passa elanvändaren som är lite trött på trygga konventionella bolag och som vill testa något nytt. 

Vanliga frågor

Kan jag bli kund hos Tibber oavsett var jag bor?

Ja, vem som helst i Sverige kan bli kund hos Tibber.

Är elen som Tibber säljer förnybar?

Ja, Tibber levererar endast 100% förnybar el. De beskriver dock inte hur detta säkerställs.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 12 Snitt: 3.8]