Hoppa till innehåll

Tidaholms Energi

Tidaholms Energi är ett kommunalägt företag där dotterbolaget Tidaholms Elnät AB ansvarar för kommunens elnät. Moderbolaget bedriver elhandel där försäljning kan ske till kunder utanför kommungränsen. Den leverans av el som sker är fossilfri och är huvudsakligen  vatten- och vindkraftsel. Bolaget har också investerat i en solcellspark.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Tidaholms Energi

Lanserades:1956
Estimerat pris fast:erbjuds inte för närvarande
Estimerat pris rörligt:96,95 öre/kWh
Antal kunder:anges ej
Bindningstid:beror på avtal
Påslag:beror på avtal
Betyg:3,2

För- och nackdelar med Tidaholms Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Timpris
 • Förnybara energislag
 • Tydlig webbsida
 • Information om driftstörningar
 • Rabatter till studenter och seniorer

Nackdelar

 • Ingen kampanjkod
 • Inget fast elpris

Lite mer om Tidaholms Energi

Tidaholms Energi är en liten aktör på svensk elmarknad. Det senaste räkenskapsåret omsatte verksamheten 170 miljoner kronor med en god rörelsemarginal. Leveranser av el sker i första hand i närområdet och drygt 60 procent av hushållen i Tidaholm köper sin el från bolaget. En tidigare mix av el från kärnkraft och vattenkraft har bytts ut mot vindkraft och vattenkraft.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Komma igång hos Tidaholms Energi

 1. Gå in på tidaholmsenergi.se.
 2. Bläddra ner och tryck på “Teckna elavtal”.
 3. Läs om olika elprisavtal.
 4. Välj elavtal och tryck på “Beställ”.
 5. Fyll i dina personuppgifter.
 6. Tryck på “Beställ”.

Priserna hos Tidaholms Energi

Tidaholms Energi erbjuder flera olika elprisavtal. Du kan välja det som passar dig bäst och vilket startdatum du vill ha. Du kan även jämföra priser direkt på Tidaholms Energis hemsida, tidaholmsenergi.se.

Rörligt elprisavtal för dig som vill ha växlande elräkning

Tidaholms Energi erjuder rörligt elpris där du betalar utifrån månadens snittpris för el. Det innebär att du kan få högt pris ena månaden och lågt den andra. Priset för rörligt elavtal är beräknat till 96,95 öre/kWh för Svensk miljöel och 97,95 öre/kWh för förnybar miljöel från Tidaholm. 

Fast elprisavtal för dig som vill veta vad du ska betala varje månad

Under det rådande läget (augusti 2022) erbjuder inte Tidaholms Energi fast elprisavtal. 

Timprisavtal för dig som kan kontrollera din elförbrukning

Timpris ger dig möjligheten att få det elpris som gäller just för den timme du använder elen. Priset växlar under dagen, och om du därför kan välja när du ska använda mest el kan timpris vara ett bra alternativ. Du kan få en billigare kostnad genom att kontrollera när du förbrukar mest el. Med timpris har du dessutom alltid koll på vad priset är för varje timme och kan anpassa dig efter det. 

Spotpris påverkar elpriset

Spotpriset är det pris som sätts av elbörsen varje dag och det som elbolagen behöver betala för att köpa in el. Det avgör sedan vilket pris kunderna behöver betala. Med fast elpris behöver du inte bry dig om detta, då snabba växlingar i elpriset inte påverkar ditt pris. Med rörligt elpris eller timpris har detta däremot en påverkan på elräkningen. 

Jämförelse mellan kWh-priser

Enligt lag, och i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer, presenterar Tidaholms Energi en jämförelse mellan kWh-priser. Det görs för att kunder ska kunna göra en rättvis jämförelse mellan olika elavtal. Därför presenteras en tabell för tre kundtyper med olika elförbrukning och vad deras el kostar. Priset för rörligt elavtal i juli för 2000 kWh var 136,19 öre/kWh,  127,19 öre/kWh för 5000 kWh och 122,69 öre/kWh för 20000 kWh.

Olika betalningssätt för din elräkning hos Tidaholms Energi

Det finns flera sätt på vilka du kan betala din elräkning till Tidaholms Energi. Du kan själv välja vilket som passar dig bäst. De flesta är smidiga, digitala lösningar. 

Autogiro

Du kan betala elräkningen med autogiro. Det innebär att fakturan dras direkt från ditt konto vid förfallodatum. Du kan enkelt anmäla autogiro via din internetbank. Du kan också anmäla det till Tidaholms Energi via en blankett som finns på hemsidan. Du fyller i den och skickar in den. 

E-faktura 

Du kan dessutom få din elräkning som e-faktura. Det innebär att Tidaholms Energi skickar fakturan direkt till din internetbank. Du kan där granska den och enkelt betala den. För att få e-faktura behöver du bara anmäla det till din bank och kan sedan betala din månatliga faktura direkt via internetbanken.  

Andra betalningssätt 

Förutom autogiro och e-faktura kan du betala med vanlig pappersfaktura som du får till din fysiska brevlåda eller till din digitala brevlåda. Du betalar då antingen via bankgiro eller postgiro. All information hittar du på fakturan. 

Koder för kampanjer och rabatt

Det finns ingen generell kampanjkod eller rabattkod på Tidaholms Energis hemsida. Däremot går det att finna information angående både studentrabatt och seniorrabatt. För att veta mer behöver man dock kontakta Tidaholms Energi.

Navigera på tidaholmsenergi.se

Du får mycket information direkt när du kommer in på tidaholmsenergi.se. Överst finns det som kunder kan behöva oftast, såsom “Mina sidor” och driftinformation. Med ett klick kan du dessutom komma till kundtjänsten och hur du tecknar ett elavtal. På startsidan finns också aktuell information som besökare kan vara intresserade av. 

Finns det “Mina sidor”?Ja, https://tidaholmsenergi.se/kundservice/mina-sidor/
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja,kundtjanst.teab@tidaholm.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja,0502-77 45 00
Är det lätt att hitta adress?Ja,Smedjegatan 18522 33 Tidaholm

Tidaholms Energis kundtjänst

Direkt på startsidan till tidaholmsenergi.se kommer du åt kundtjänsten, både med flervalsalternativ och för att se kontaktuppgifterna. 

Service från kundtjänst

På webbsidan kan du hitta mycket som kan vara till hjälp direkt via kundservicen. Där finns vanliga frågor och svaren på dem. Där kan du också logga in på “Mina sidor”. Längst ner på startsidan finns även kontaktuppgifter för att nå Tidaholms Energi. Du kan antingen ringa till telefonnummer 0502-77 45 00 eller mejla till adressen kundtjanst.teab@tidaholm.se.

Via kundservicen finns även information angående öppettider. Det är öppet måndagar till torsdagar, 07.30–12.00 och 13.00–16.00. På fredagar är det öppet 07.30–15.00, förutom under sommarmånaderna (juni, juli och augusti). Då är det öppet 07.30–12.00. 

Information om driftstörningar och strömavbrott

Driftinformation angående störningar och strömavbrott finns överst på tidaholmsenergi.se. Klicka in på “Driftinformation” och du kommer vidare till en karta tillsammans med vidare information. Överst på sidan står det om det finns några pågående driftstörningar. Nedanför kan du se vilka områden som är drabbade. Där finns även information om planerade avbrott. 

Felanmälan för elnätet

Felanmälan kan också hittas överst på tidaholmsenergi.se. Där finns information som kan hjälpa dig om du skulle få problem med elnätet. Det finns en checklista för sådant du bör gå igenom innan du ringer och felanmäler. När det är dags att ringa görs det på 0502-77 45 00.

Information om elavtal

Tidaholms Energi erbjuder tre olika elavtal och ett fjärde som bara träder i kraft i vissa situationer. Det går att välja mellan fast elavtal, rörligt elavtal eller elavtal med timpris. Är du uppkopplad mot elnätet, men inte har något aktivt elavtal får du ett anvisat pris. Det är en tillfällig lösning för att din bostad ska fortsätta få el, men priset är dyrare och ett nytt avtal bör väljas så fort som möjligt. 

Uppsägningstid och flyttanmälan

Uppsägningstiden kan variera beroende på vilket avtal du har. Den allmänna riktlinjen är 1 månads uppsägningstid. Vid anvisat avtal gäller 14 dagars uppsägningstid. Ska du däremot flytta behöver du göra en flyttanmälan, vilket du kan göra direkt via tidaholmsenergi.se. Då gäller 10 dagars uppsägningstid. 

Kundernas omdömen om Tidaholms Energi

Det finns inte så många recensioner eller omdömen om Tidaholms Energi. Det finns exempelvis inget hos Trustpilot eller hitta.se. Däremot finns det 9 recensioner på Google. Där har Tidaholms Energi betyget 4.2 av 5.

Ingen varning om bluff

Är du orolig för att ett bolag skulle vara en bluff kan du alltid gå till Konsumenternas Energimarknadsbyrås eller Svensk handels webbplatser. Där finns varningar mot oseriösa bolag. Tidaholms Energi finns inte med på någon av dessa listor.

Svaren på vanliga frågor

Nedan följer svaren på några vanliga frågor.

Vad ska jag göra vid ett elavbrott?

Om det uppstår ett elavbrott behöver du felanmäla det till 0502-77 45 00. Innan dess bör du kontrollera att felet inte finns i ditt eget hem. Om du har en jordfelsbrytare behöver du kontrollera om den har löst ut. Kontrollera också att dina säkringar är hela. Byt ut eventuellt trasiga säkringar, alternativt tryck upp den säkringsknapp som löst ut, och se om problemet har löst sig. Först efter det ska du kontakta Tidaholms Energi. 

Hur får jag veta om det planeras avbrott som påverkar mig?

Tidaholms Energi skickar alltid ut meddelande till kunder som berörs av eventuella avbrott. Vanligtvis skickas det ut till samma adress som elräkningen, eller den adress som du har registrerat. Du kan också hitta information om kommande driftstörningar genom att gå in på “Driftinformation” på tidaholmsenergi.se.

Jag vill få mer information om min förbrukning, var hittar jag det?

Du hittar allt du behöver veta om din förbrukning på “Mina sidor”. Du kan logga in och sedan klicka vidare till månadsvärdena. Där får du mer information om din förbrukning. 

Jag har missat att anmäla min flytt, vad händer nu?

Om du missat att flyttanmäla i tid är det fortfarande du som är betalningsansvarig. Du är det tills din flytt har registrerats och elmätaren har lästs av. Du kan kontakta kundtjänsten för att få mer information. 

Var kan jag hitta mina gamla fakturor?

Alla dina fakturor kan du hitta i PDF-format genom att logga in på “Mina sidor”. Skulle du ha tappat bort en faktura kan du också kontakta kundtjänsten och få den skickad till dig på nytt.

Omdöme och recension

Tidaholms Energi är i första hand inriktat på att försörja invånarna i kommunen med el via det egna elnätet. Ansträngningar görs för att öka andelen vindkraft i den totala energimixen, vilket gör att större delen av försäljningen numera består av vatten- och vindkraftsel.

Idag erbjuder bolaget sina kunder enbart rörligt elpris och timpris. 

Tidaholms Energi gör satsningar i egen solcellsanläggning, Det är oklart om mikroproducenter av solel kan sälja sitt eventuella överskott till bolaget. Det framgår dock att lokalproducerad el kan erhållas mot ett tillägg. 

Bolagets webbsida är lätt att förstå och saklig information ges om alternativa avtalsmodeller. 

Vi bedömer Tidaholms Energi som en lokal leverantör av el.

De få kundomdömen som finns är positiva till företaget.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 1 Snitt: 2]