Hoppa till innehåll

Uddevalla Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Uddevalla Energi

Lanserades:1937
Estimerat pris fast:Erbjuds inte fast pris
Estimerat pris rörligt:306,15 öre/kWh (elområde 3)
Antal kunder:cirka 26 000
Bindningstid:Inte aktuellt
Påslag:3,30 öre/kWh
Vårt Betyg:3,8

För- och nackdelar med Uddevalla Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Hybrid-avtal och timpris
 • Smidig hemsida 
 • Information om strömavbrott
 • 100 % förnybar el
 • Kampanj för nya kunder

Nackdelar

 • Inget fast pris
 • Ljumma kundomdömen

Om Uddevalla Energi

Uddevalla Energi är ett dotterbolag till Uddevalla Utveckling AB. Företaget har knappt 160 anställda och en omsättning på lite drygt 700 miljoner kronor. Rörelseresultatet är gott. Elen produceras i fem vattenkraftverk i kommunen samt kraftvärmeverket Lillesjöverket där eldningen av sopor driver generatorerna. Till elmixen bidrar även en solcellspark – Solevalla – som ger 250 000 kWh om året. 

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Rörligt elpris eller hybrid

Uddevalla Energi erbjuder just nu elavtal med rörligt pris eller hybrid-avtal. Inom elområde 3 är elpriserna, inklusive elcertifikat, moms och påslag:

 • Rörligt: 306,15 öre/kWh
 • Hybrid: 152,89 öre/kWh

Timpris

Hos Uddevalla Energi kan du även teckna rörligt elavtal med timpris. Då betalar du aktuellt spotpris på elbörsen Nord Pool, vid det tillfället då elen förbrukas.

Sätt att betala till Uddevalla Energi

Det finns flera olika sätt att betala hos Uddevalla Energi:

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Pappersfaktura till brevlådan

Faktura till Kivra från oktober

Från och med 1 oktober 2022 erbjuder Uddevalla Energi även betalningsalternativet faktura till Kivra.

Inga pågående kampanjer

Det finns för tillfället inga aktiva kampanjer eller rabatter att ta del av hos Uddevalla Energi.

Webbplats

Det är enkelt att navigera på Uddevalla Energis webbplats. Överst hittar man länkar till kundtjänsten och inloggning till Mina Sidor. Det finns dessutom genvägar till driftinformation, flyttanmälan och nyheter längst upp på webbplatsen.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@uddevallaenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0522-58 08 00 
Är det lätt att hitta adress?Ja, Strömberget, Lilla Nygatan 7,0 451 81 UDDEVALLA

Support

Det går att kontakta Kundtjänst hos Uddevalla Energi på flera sätt:

 • Telefon
 • E-post
 • Facebook
 • Besök på kontoret

Felanmälan och driftinformation

Det är lätt att hitta information om strömavbrott, genom en länk som finns längst upp på webbplatsen var man än befinner sig. Felanmälan görs hos Kundtjänst under öppettiderna och till en särskild jour under andra tider på dygnet. Telefonnummer är lätt att hitta på webbplatsen.

Inga avtal med fast pris

Vanligtvis erbjuder Uddevalla Energi avtal med fast pris men just nu finns endast rörligt pris eller hybridavtal. Anledningen till att erbjudanden av fast pris har tagits bort är det osäkra läget på elmarknaden.

Blandande omdömen från kunderna

Uddevalla Energi har några omdömen från sina kunder. De får ganska låga betyg på en del omdömessidor men det finns inga kommentarer om varför. På andra sajter för omdömen får de högre betyg.

Uddevalla Energi – omdömet

Uddevalla Energi ger sina kunder god information på en lättnavigerad hemsida. Det är smidigt att se var det finns driftstörningar såsom strömavbrott och det går enkelt att göra en felanmälan. 

Med sin produktion från vattenkraft, värmeverk och solceller satsar bolaget på en hållbar energiproduktion. Förutom att generera förnybar el finns det en ambition att verka för en levande och frisk Bohuskust.

För nya kunder bjuder Uddevalla Energi på halva årsavgiften och skänker motsvarande summa till Project Ocean – The Perfect World Foundation. Ett fint initiativ där man kombinerar fokus på kunden med ett fokus på en hållbar samhällsbyggnad. 

Samtidigt är det lite svårt för kunder utanför elområde 3 att hitta information om prissättning hos Uddevalla Energi. Något som ytterligare drar ner betyget är de kundomdömen man hittar på till exempel Google, som ger ett ljummet okej till bolaget. 

Vi bedömer att Uddevalla Energi är ett kommunalt bolag med goda intentioner och höga ambitioner som dock skulle behöva satsa mer på sin utåtriktade verksamhet för att locka kunder från övriga delar av Sverige. 

Vanliga frågor

Kan jag teckna elavtal med Uddevalla Energi om jag bor i elområde 4?

Det finns tyvärr ingen information om det går att teckna elavtal med Uddevalla Energi utanför elområde 3. Vänd dig till bolagets kundtjänst för mer information.

Vad är anvisat pris?

Om du som konsument av el inte gör att aktivt val kommer du få ett så kallat anvisat pris av elnätsbolaget. Elleverantörer har nämligen en skyldighet att förse alla hushåll med el. De anvisade avtalen brukar vara dyrare än övriga avtal.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 1 Snitt: 1]