Hoppa till innehåll

Västervik Miljö & Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Västervik Miljö & Energi

Lanserades:2016
Estimerat pris fast: 312-571 öre/kWh
Estimerat pris rörligt: 122,93 öre/kWh
Antal kunder:information saknas
Bindningstid: 0,5-3 år
Påslag: 8,75 öre/ kWh (anvisat pris)
Betyg: 2 av 53,5

För- och nackdelar med Västervik Miljö & Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Driftstörningar rapporteras
 • Enkla betalningssätt
 • Fast elpris erbjudes
 • Positiva kundomdömen

Nackdelar

 • Inget timpris erbjuds
 • Knapphändig webbplats
 • Ingen rabattkod
 • Begränsad kundtjänst
 • Inga kampanjkoder

Lite mer om Västervik Miljö & Energi

Västervik Miljö & Energi är en mindre leverantör av el. Försäljning sker i första hand till  kunder inom det egna elnätet. Företaget omsatte totalt 500 miljoner kronor under senaste räkenskapsåret och verksamheten ger ett positivt resultat. Det är obekant hur stor del av intäkterna som avser elförsäljning. Förutom att sälja el har bolaget möjlighet att köpa överskottsel från mikroproducenter av vind- och solkraft.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Kom igång hos Västervik Miljö & Energi

 1. Gå in på vastervik.se
 2. Klicka  på “Västervik Miljö och Energi” bland externa länkar till höger
 3. Välj “Elhandel” i övre menyn och klicka på “Teckna avtal och se priser”
 4. Fyll i ditt postnummer och tryck på “Visa priser”

Priser hos Västervik Miljö & Energi

Västervik Miljö & Energi har sysslat med elhandel sedan 2016. Situationen för elpris i Sverige är för närvarande mycket osäkert. Detta poängteras även hos detta företag. Man erbjuder avtal med rörligt pris. Kostnaden för det rörliga priset följer naturligtvis elbörsens pris dag för dag. Västervik Miljö & Energi erbjuder också avtal med fast pris med olika längd. Även om priset då kan vara högt gör det att kunden i förväg kan beräkna sin kostnad.

När du vill ha ett rörligt elpris

Erbjudande om avtal med rörligt elpris beräknas utifrån var man bor i landet, med hjälp av postnumret som du anger. Priset för någon som exempelvis bor i Stockholmsområdet blir (augusti 2022) 122 öre/kWh. Detta pris ges med reservation för varierande elpriser framöver.  

Västervik Miljö & Energi erbjuder även fast prisavtal

Västervik Miljö & Energi erbjuder också avtal med fast elpris. Även om priset då kan vara högt gör det att kunden i förväg kan beräkna sin kostnad. Avtalslängden varierar från 6 månader till 3 år med en prisvariation från 312 till 571 öre/kWh.

Timpris hos Västervik Miljö & Energi

Västervik Miljö & Energi erbjuder för närvarande inte ett avtal med rörligt timpris.

Spotpris hos Västervik Miljö & Energi

Spotpriset, alltså det aktuella priset på el på elbörsen, varierar hela tiden. På senare tid (2022) har det ibland stigit kraftigt. Detta påverkar självfallet det rörliga priset. 

Det här betyder begreppet kWh-pris 

Termen kWh-pris är en term som man direkt kommer i kontakt med när det talas om el och elpriset. Det står för pris per kilowattimme och avser mängden energi som förbrukas.

Västervik Miljö & Energi erbjuder autogiro

Hos Västervik Miljö & Energi kan fakturan betalas med autogiro. Beloppet dras på fakturans förfallodag. Med autogiro som betalsätt behöver man endast se till att beloppet finns på kontot vid förfallodatum. Fakturan skickas ut i god tid före förfallodagen. Autogiro kan anslutas via din internetbank eller genom att kontakta banken direkt.

Det finns även möjlighet att betala med e-faktura

Även e-faktura är en möjlighet. Fakturan skickas direkt till din internetbank där du kan granska den och godkänna för betalning. E-faktura ansluts via din internetbank eller genom att kontakta din bank. Finns önskan att övergå till autogiro är det enkelt att koppla på.

Andra sätt att betala för sin el hos Västervik Miljö & Energi

Förutom betalningssätt som att betala via autogiro eller e-faktura kan du även betala med traditionell faktura. Fakturan kommer dock inte på papper utan via ett mejl där grundläggande uppgifter för betalning finns. Hela fakturan finns som en bilaga i mejlet. 

Kampanjer och rabatter

Många elföretag använder kampanjpriser för att intressera nya kunder. Västervik Miljö & Energi har för närvarande (augusti 2022) ingen kampanjkod för ett mer förmånligt erbjudande.

Rabattkod lyser också med sin frånvaro

Västervik Miljö & Energi har för närvarande (augusti 2022) ingen rabattkod för att man ska få ett mer förmånligt erbjudande.

Hemsidans upplägg lämnar mer att önska

Hemsidan för Västervik Miljö & Energi är en extern länk till Västerviks kommuns webbplats. Den har adressen www.vastervik.se/Vastervik-Miljo-och-Energi. För elintresserade finns sedan endast en flik på menyraden märkt “Elhandel”. Som möjlig elkund är det inte så lätt att hitta relevant information. Att navigera på denna flik går bra men sidan upplevs trång och många länkar ligger ologiskt till.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kommun@vastervik.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0490-25 40 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Västerviks kommun, 593 80 Västervik

Kundtjänsten för en tynande tillvaro 

Möjligheten att få support och hjälp från kundtjänst upplevs som mager och svår att hitta. En möjlighet gömmer sig under “Om oss” på menyraden. Där får man välja “Kontakta oss” för att få information om telefonnummer och mailadress till kundtjänst. De svarar på telefon under 5 timmar på vardagar. Uppgifter om telefonnummer och mailadress till kundtjänst ligger även längst ner på varje sida med mycket liten text.

Information hos Västervik Miljö & Energi vid strömavbrott

Vid strömavbrott vill man att det ska var enkelt och tydligt vart man ska vända sig. Mitt på startsidan finns möjlighet att klicka på en rubrik med “Driftsinformation”. Denna länk finns även under “Hitta snabbt” till höger på startsidan. Även under varje rubrik på menyraden (utom Elhandel) kan man klicka på “Driftsinformation och störningar”. Där anges status för elnät, stadsnät och liknande.

Att göra felanmälan är lite av detektivarbete

Hur man gör en felanmälan är inte tydlig. En möjlighet gömmer sig under “Om oss” på menyraden. Där får man välja “Kontakta oss” för att få information om telefonnummer och mailadress till kundtjänst. De svarar på telefon under 5 timmar på vardagar. Där finns även ett journummer att ringa under hela dygnet. Uppgifter om telefonnummer och mailadress till kundtjänst ligger även längst ner på varje sida med mycket liten text.

Så ser elavtalen ut hos Västervik Miljö & Energi

Med elavtal hos Västervik Miljö & Energi har du möjligheten att få 100 % förnybar energi för både privatpersoner och företag. De värnar om den lokala miljön i Västervik lika mycket som miljön i sin helhet. Bolaget har skött kommunens energi under lång tid och på senare år gett sig ut på den allmänna elmarknaden och ger konkurrenskraftiga priser till alla sina kunder. De är relativt unika i att erbjuda fasta elavtal.

Uppsägningstid hos bolaget

Avtal med rörligt pris löper tillsvidare med tre månaders uppsägningstid. Man kan alltid byta till ett elavtal med fast pris från närmaste månadsskifte om man skulle vilja. De fasta avtalen har bestämda avtalstider från sex månader till 3 år.

Vad kunderna säger om Västervik Miljö & Energi

Det finns inga omdömen om Västervik Miljö & Energi på Trustpilot, Reco, Eniro eller Hitta. På Google finns däremot en hel del omdömen som främst kommenterar bemötande och service. De flesta berömmer bemötande och information även om vissa inte tycker de fått hjälp. Betygen varierar en hel del. Medelbetyget är 4 av 5.

Västervik Miljö & Energi är ett seriöst företag

Västervik Miljö & Energi finns inte på någon lista över bolag som flaggas som bluff. De finns varken med på Svensk handels varningslista eller på klagomålsinformation för Konsumenternas energimarknadsbyrå.

Vanliga frågor om Västervik Energi & Miljö – FAQ

Vad händer om man inte betalar fakturan i tid?

Betalas inte ens faktura i tid skickas en påminnelse ut. Utskicket sker per automatik då en faktura är förfallen till betalning. På Mina sidor kan man se betalstatus på alla fakturor från Västervik Miljö & Energi. Fakturaavgift på 60 kronor utgår för påminnelsen och kommer att läggas på nästkommande faktura.

Vad står märkningen ”Schysst elhandel” för?

Ett certifierat elhandelsföretag förbinder sig till 18 kundlöften. Dessa kundlöften gäller allt från tydlig och riktig prisinformation till att man tar särskild hänsyn till utsatta kunder i sina säljprocesser. Kundlöftena går längre än lagen kräver och de har kommit till för att det ska bli enklare för kunden att vara trygg i sitt val av elavtal. Certifieringskriterierna är framtagna av Energiföretagen Sverige.

Hur får man kompensation för vinterns höga elpriser?

Tidigare i år införde regeringen, med anledning av de exceptionellt höga elpriserna, en kompensation för december 2021 samt januari och februari 2022 som avsåg kompensation till hushåll i hela Sverige. Denna kompensation kommer så fort som möjligt att läggas in på kundens faktura. 

 

Omdöme och recension

Västerviks Miljö & Energi är en mindre aktör på den lokala elmarknaden. Försäljning sker främst till kunder i centralorten med omnejd, även om de som bor på andra ställen i Sverige också kan köpa el från bolaget. Elhandel bedrivs enbart med fossilfri el och kommer i huvudsak från vattenkraft.

Bolaget erbjuder idag både rörligt och fast elpris. 

Förutom att sälja fossilfri el kan elhandelsbolaget köpa överskottsel från mikroproducenter.

Hemsidan är något knapphändig men ger ändå relevant information om aktuella elavtal.

Vi ser bolaget som en leverantör av el till kunder inom det lokala elnätet.

Kundomdömen är få men positiva.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 3 Snitt: 1.7]