Hoppa till innehåll

Boo Energi

Boo Energi har i olika skepnader varit verksamt i mer än hundra år. Förutom ansvar för elnät i Storstockholmsområdet bedriver bolaget via dotterbolag elhandel. Bolaget har stark miljöprofil, och för åtta år sedan beslutades att elhandel endast skulle ske med förnyelsebar energi från sol, vind och vatten.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Boo Energi

Lanserades:1920
Estimerat pris fast:237,5 öre per kilowattimme
Estimerat pris rörligt:122,7 öre per kilowattimme
Antal kunder:13770
Bindningstid:högst tre månader
Påslag:ingen uppgift
Betyg:3,5

För- och nackdelar med Boo Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Särskilt avtal kallat Boo-portföljen
 • Historiskt lägre pris per kWh än rörligt pris
 • Timpris kan erbjudas
 • Detaljrik hemsida
 • Elhandel med enbart förnyelsebara energikällor

Nackdelar

 • För närvarande inget fast elpris
 • Ingen kampanjkod
 • Ingen rabattkod
 • Detaljrik men något svårnavigerad hemsida
 • Begränsad öppettid för kundtjänst

Lite mer om Boo Energi

Boo Energi drivs som ekonomisk förening. Elhandel bedrivs i det numera helägda bolaget Boo Energi Försäljnings AB. Elhandeln omfattar enbart el från förnyelsebara energikällor som sol, vind, vatten och biogas. 

I ett särskilt erbjudande finns en mix av fast och rörligt elpris. Konceptet har gett förmånligt genomsnittspris de senaste sex åren. Boo Energis elnät omfattar Saltsjö-Boo i Nacka kommun samt delar av Vaxholm och Värmdö kommun. Elbolaget omsätter strax över 100 miljoner kronor och drivs med lönsamhet.

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Så kommer du igång hos Boo Energi

Tid som behövs: 5 minuter

Det är lätt att teckna avtal på booenergi.se. Första sidan har en knapp med texten Elhandel. Håller man muspekaren över den kommer en meny. 

 1. Gå till booenergi.se här

 2. Tryck på Elhandel och sedan Teckna avtal

 3. Fyll i ditt postnummer och dra i reglagen

 4. Tryck på Välj erbjudande

 5. Fyll i hur du vill få dina fakturor samt autogiro

 6. Ange kontaktuppgifter

 7. Tryck på “slutför”

Vilka priser vi hittar hos Boo Energi

Boo Energi har tre olika elavtal. Rörligt pris, fast pris och en kombination av de båda som kallas för Boo-portföljen. I Boo-portföljen köper experter in el när de bedömer att priset är fördelaktigt. Elpriset blir ett snitt av alla inköp i kombination med det rörliga elpriset. Avtalet har funnits i sex år och har haft ett lägre snittpris per kilowattimme än ett helt rörligt elpris. 

Boo Energi erbjuder även de mer traditionella elavtalen, rörligt och fast pris. Under sommaren 2022 har Boo Energi dock slutat erbjuda fast pris, på grund av den mycket instabila elmarknaden och det ovanligt höga priset.

Rörligt elpris 

2022 års genomsnittspris hittills, januari till maj är 110,22 öre/kWh. 

Priserna gäller elområde 3:

 • 2000 kWh per år för en lägenhet i Saltsjö-Boo beräknas kosta 242,08 kronor i månaden, inklusive moms. 
 • 5000 kWh per år för ett radhus i Saltsjö-Boo beräknas kosta 584,96 kronor i månaden, inklusive moms. 
 • 20 000 kWh per år  för en villa i Saltsjö-Boo beräknas kosta 2083,33 kronor i månaden, inklusive moms. 

Fast pris 

Under sommaren 2022 har Boo Energi slutat erbjuda fast pris, på grund av den mycket instabila elmarknaden och det ovanligt höga priset.

Timpris och spotpris 

Boo Energis timpris baseras på priset på den nordiska elbörsen, Nord Pool. Boo Energi strävar efter att ha timmätt rörligt elpris hos alla sina kunder med rörligt elpris.

Olika sätt att betala för sin el hos Boo Energi

Boo Energi erbjuder autogiro. Anmäl det hos din internetbank eller fyll i ett formulär på hemsidan och signera med Bank-ID. 

Det går även bra att betala med e-faktura hos Boo Energi. Du anmäler det hos din bank. 

Hos Boo Energi kan du också få din faktura via mejl eller vanlig pappersfaktura. På alla fakturor samt på hemsidan finns Boo Energis bankgironummer och plusgironummer. 

Kampanj- och rabattkoder hos Boo Energi

Det finns under augusti 2022 inte några kampanj- eller rabattkoder hos Boo Energi. Ibland finns diverse välkomsterbjudanden. 

Vad vi tycker om booenergi.se

Hemsidan är estetiskt tilltalande och snygg, men något rörig. Den är konsekvent gällande färgval, typsnitt och layout. 

Hur det är att navigera på booenergi.se

Det finns en sökfunktion, som dock inte är supereffektiv. Det finns mycket information på hemsidan, men på något sätt hittar man sällan exakt det man söker. Överst på sidan finns olika flikar gällande olika områden, som exempelvis elavtal eller kundtjänst. När du håller muspekaren över flikarna får du fler alternativ i en meny. Detta är ett bra sätt att erbjuda mycket information utan att göra det rörigt och systemet borde utnyttjas ännu mer på hemsidan. 

Ofta när man vill läsa om något specifikt står det “Ring oss för att veta mer”, vilket upplevs som frustrerande. Dels på grund av att detta för många uppfattas som krångligt, dels för att det inte är så generösa öppettider på kundtjänst.

Ibland upplevs informationen även något daterad. 

Kundtjänst öppettider är inte så generösa och det saknas livechatt eller chattbot. 

Större delen av skärmen tas upp av landskapsbilder, vilket gör att man behöver scrolla mycket för att hitta relevant information. På första sidan finns det mycket reklam för olika samarbeten och kampanjer, exempelvis fria laddtimmar när man köper en ny bil hos Kia, eller olika paketlösningar gällande solceller och laddstationer. Även där med stora tillhörande bilder. Informationen i sig är bra, men det är oftast inte sådan information man i första hand är ute efter. Speciellt inte på förstasidan. 

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, post@booenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 08 – 747 51 70
Är det lätt att hitta adress?Ja, Värmdövägen 657Box 103132 23 SALTSJÖ-BOO

Supporten hos Boo Energi

Du når Boo Energis kundtjänst endast genom telefon eller mejl. Kundtjänst via telefon är öppen vardagar mellan klockan 09.00 och 15:00, med lunchstängt klockan 11:30–12:30.

Mellan april och oktober stänger  kontoret 14.30 på fredagar.

Dag före röd dag stänger kundtjänst klockan 13.30

Öppettiderna är inte så generösa, men det är vanligt hos mindre bolag. 

Hur man hittar information om strömavbrott hos Boo Energi

Längst ner på hemsidan finns en meny som heter Driftstatus och felanmälan. Där kan du se aktuella och planerade driftstörningar och strömavbrott. Det står vilket område och vilka adresser störningen berör, samt när den beräknas vara åtgärdad. Det finns även tips och råd om vad du kan göra själv vid strömavbrott. Det finns även statistik samt information om avbrottsersättning. 

När du vill göra en felanmälan hos Boo Energi

Du kan göra en felanmälan direkt på hemsidan, gällande både strömavbrott och vägbelysning. Knappen för felanmälan gällande strömavbrott leder till ett jourtelefonnummer som har beredskap dygnet runt, samt information om vad du kan göra själv. 

Uppsägningstid hos Boo Energi

Din uppsägningstid är 30 dagar och du kan anmäla flytt och uppsägning via ett formulär på hemsidan, på Mina sidor eller via telefon till kundtjänst. 

Vad kunderna säger om Boo Energi

Som så många andra mindre elbolag har Boo Energi inte så många recensioner. Detta hänger givetvis ihop med att de inte har så många kunder. På Google har företaget endast nio recensioner. 

Boo Energi får 3,8 av 5 på Google recensioner där kritiken främst riktas mot höga elpriser, samt att aktiveringen av Mina sidor upplevs som lång. En person klagar även på att hemsidan är “buggig” och att svarstiden på mejl är för lång. Boo Energi har svarat på negativa recensioner på ett trevligt och hjälpsamt vis. 

Några kunder verkar nöjda och skriver att de har varit trogna kunder i många år och kommer fortsätta att vara det även framöver. 

Finns det varning om att Boo Energi är en bluff?

Det finns inga varningar kring Boo Energi, varken på Konsumenternas Energimarknadsbyrå eller på Svensk handels varningslista. Boo Energi är ett etablerat företag med lång historia och trogna kunder. 

Vanliga frågor om Boo Energi

Vad är en nätägare?

En nätägare ansvarar för underhåll och utveckling av elnät och elledningar där du bor. Till elnätsbolaget betalar du normalt det som kallas elöverföringsavgift, energiskatt och fast månads- eller årsavgift för ditt abonnemang.

När kan man ringa till Boo Energi?

Kontoret och telefonväxeln är öppna 8.00–16.00 under vardagar. Kundservicetelefon är öppen 9.00–15.00 under vardagar, med lunchstängt mellan 11.30 och 12.30.

Mellan april och oktober stänger kontoret 14.30 på fredagar.
Dag före röd dag stänger kundtjänst klockan 13.30.

Var ser du din förbrukning och till vilket pris?

På baksidan av fakturan finns uppgifter om förbrukning och kostnad. Det totala elpriset innehåller tre delar: 
Ett elhandelspris för förbrukad el och elcertifikatskostnad.
Elnätsavgift – priset för nättjänst (överföring av el).
Energiskatt, moms och avgifter till myndigheter.
På Mina Sidor finns även  uppgifter om din förbrukning, timme för timme.

Slutsatser

Boo Energi är en ekonomisk förening, som varit verksam i mer än hundra år. Bolagets elnät finns utbyggt i Saltsjö-Boo i Nacka kommun samt i delar av kommunerna Vaxholm och Värmdö. Sedan flera år tillbaka finns beslut om att elhandel endast ska ske med förnyelsebara energislag som sol, vind, vatten och biogas.

Koncernen kan erbjuda ett konkurrenskraftigt elpris. Ett flaggskepp är en avtalsform som kallas Boo-portföljen där en mix av rörligt och fast pris erbjudits. 

Till följd av den situation som råder på elmarknaden under sommaren 2022 kan fast pris för el inte erbjudas för tillfället.

Av Boo Energis totala elleveranser faller 72 procent på vattenkraft. 13 procent på såväl vindkraft som biobränsle. Än så länge svarar solkraft endast för 2 procent. All el som levereras från Boo Energi är ursprungsmärkt.

Vi bedömer Boo Energi som ett mycket stabilt energibolag med lång erfarenhet. 

Det finns inte många kundomdömen om Boo Energi. Företaget har en mycket stabil och trogen kundkrets, vilket får tydas som att Boo Energi genomgående har gott renommé och gott förtroende.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 3.5]