Hoppa till innehåll

Höganäs Energi

Höganäs Energi är ett energibolag i Kullabygden, Skåne. Energibolaget är kommunalt och har en mängd olika verksamheter. Förutom att äga ett elnät och leverera el så tar bolaget hand om fjärrvärme, fibernät och eltjänster som till exempel laddstolpar. 

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Höganäs Energi

Lanserades:1956
Estimerat pris fast:Erbjuds inte för närvarande
Estimerat pris rörligt:165,0 öre/kWh från 2022-10-01
Antal kunder:15 000
Bindningstid:Ej aktuellt
Påslag:3,9 öre/kWh

För- och nackdelar med Höganäs Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Flera betalningsalternativ
 • Goda omdömen från kunder
 • Bra information om pågående strömavbrott

Nackdelar

 • Endast rörligt pris
 • Inga rabatter
 • Ingen chattfunktion

Om Höganäs Energi

Höganäs Energi har en omsättning på cirka 240 miljoner kronor vilket gör dem till en relativt liten handlare på den svenska energimarknaden. Bolaget belyser själva den starka lokalförankringen och har visionen att förbättra infrastrukturen för sitt närområde – Kullabygden. 

Elnätet som tillhandahålls av Höganäs Energi kopplar in ungefär 15 000 privatkunder. Elen som bolaget säljer är förnybar och har sitt ursprung i vattenkraft, vindkraft och solcellsproduktion. Bolaget uppmuntrar egen solcellsproduktion och köper el från mikroproducenter.  

Elpriser 

Höganäs Energi erbjuder i nuläget löpande avtal med rörligt pris med 30 dagars uppsägningstid. Priset för elområde 4 (rörligt pris) är 165,0 öre/kWh inklusive moms, med start 2022-10-01. Varje månad tillkommer den fasta avgiften (totalt 360 kr/år inklusive moms).

Övrigt om priser

För att få information om rörligt pris i övriga elområden, kontakta kundtjänst.  

För närvarande erbjuds inga fasta avtal hos Höganäs Energi.

Betalningsalternativ hos Höganäs Energi

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Kivra
 • PDF-faktura

Kampanjer och rabattkoder

Det finns inga rabattkoder eller kampanjer för Höganäs Energi för tillfället.

Webbplatsen är lätt att använda. 

Hemsidan för Höganäs Energi är väldigt lättnavigerad och användarvänlig med mycket information om energi. 

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice.el@hoganas.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 042-33 74 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Verkstadsgatan 13 C263 82 Höganäs

Kundtjänst

Det går att få kontakt med kundtjänst hos Höganäs Energi på två sätt:

 • Ringa till kundtjänst på telefonnummer 042 – 337400
 • Mejla till kundtjänst: kundservice.el@hoganas.se

Driftinformation och felanmälan

På kundtjänsts informationssida finns det även driftinformation. Där får du en tydlig översikt över planerade och akuta avbrott. Felanmälan görs till kundtjänst telefon eller mail under de tider som kundtjänst har öppet. Det finns också ett journummer.

Elavtalen

Höganäs Energi erbjuder dels rörligt elpris, dels anvisat elpris (som man får om man själv inte gör något aktivt val). I nuläget erbjuder Höganäs Energi inte avtal med fast pris, inte heller avtal med timpris. Man kan dock logga in på Mina sidor och se sin elförbrukning timvis.

Kundomdömen

Det finns ett tiotal kundomdömen om Höganäs Energi på internet, och där ges i genomsnitt lite drygt 4 av 5 möjliga poäng. Höganäs Energi får bra omdömen för tillgänglighet och bemötande i kundtjänsten. En recension lyfter fram att personalen är engagerad.

Det finns inga varningar eller uppgifter om att företagen skulle vara en bluff.

Vårt omdöme om Höganäs Energi

Höganäs Energi har en webbplats som fungerar. Det är lätt att hitta runt på den och det finns gott om information. Det fattas däremot uppgifter om konkreta priser och det är lite svårt att kunna jämföra energibolagets priser med andra elhandelsbolags. Webbplatsen fungerar men erbjuder inget extra. 

Höganäs Energis hållbarhetsarbete är till en stor del en satsning på förnybar energi från miljövänliga källor som sol, vind och vatten. Elen är förnybar men det saknas information om precis vad elmixen består av. Bolaget köper in el från solcellsproduktion av mikroproducenter med det finns ingen ytterligare information om hållbarhetsarbetet i en vidare bemärkelse. Hållbarhetsarbetet verkar fungera men erbjuder inget extra. 

Höganäs Energi riktar sig tydligt mot den lokala marknaden. Är man intresserad av att teckna avtal med energibolaget måste man genast logga in på Höganäs kommuns sidor med e-legitimation. Det verkar således saknas en tydligt utåtriktad verksamhet. De kunder som redan finns i bolaget verkar dock vara mycket nöjda med bolaget och deras bemötande. Vi bedömer att Höganäs energi är ett starkt lokalt energibolag med fokus på skånsk energimarknad. 

Vanliga frågor

Varför ska jag teckna avtal med Höganäs Energi?

Eftersom Höganäs Energi är ett kommunalt bolag, går en del av vinsten tillbaka till kommunens näringsliv och föreningar.

Vad är mikroproduktion? 

Kunder hos Höganäs Energi som har egen el som tillverkas av sol eller vind har möjlighet att sälja en del av den elen till elbolaget. Sök på mikroproduktion i övre menyn så får du veta mer om vad det innebär och hur du ska göra för att sälja överskottsproduktion av el.

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 1 Snitt: 1]