Hoppa till innehåll

Vaggeryds Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Se vad elpriset blir för ditt postnummer nedanför.

Snabbfakta om Vaggeryds Energi

Lanserades:1995
Estimerat pris fast:Ej tillgänglig avtalsform
Estimerat pris rörligt:240,80 öre/kWh (exklusive moms)
Antal kunder:Uppgiften saknas
Bindningstid:Ingen bindningstid
Påslag:3,2 öre/kWh

För- och nackdelar med Vaggeryds Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elbolaget.

Fördelar

 • Smidig webbplats
 • Nöjda kunder
 • Sms-tjänst för driftstörningar
 • Mina sidor

Nackdelar

 • Få sätt att kontakta kundtjänst
 • Få avtalsformer

En kort beskrivning av Vaggeryds Energi

Vaggeryds Energi är ett kommunalt bolag. Tillsammans med sitt dotterbolag Vaggeryds Elverk förser bolaget Vaggeryds kommun i Småland med elnät, el och fjärrvärme. Bolaget sköter även om andra tjänster, som tv och bredband. Vaggeryds Energi är litet med något fler än 25 anställda och en omsättning runt 100 miljoner kronor. Bolaget fick sin nuvarande form 1995 men har en lång historia som började 1907 då AB Waggeryds Elektricitetsverk bildades. 

Jämför mot alla elavtal

Att jämföra elavtal kan kännas tråkigt, men det är en investering som lönar sig. Genom att jämföra olika elavtal kan du spara tusentals kronor varje år, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar energianvändning.

Genom att byta till ett billigare och miljövänligare elavtal får du mer pengar över till det du verkligen vill göra, och du tar ansvar för vår planets framtid. Dessutom är det enklare än någonsin att jämföra och byta elavtal online.

Jämför alla elavtal

Elpris

Det rörliga elpriset för elområde 3 exklusive moms är 240,80 öre/kWh. Jämförelsepriser för Vaggeryds Energis rörliga elpris, där alla kostnader förutom elnätsavgifter ingår, är: 

 • 2000 kWh årsförbrukning:  319,00 öre/kWh.
 • 5000 kWh årsförbrukning:  308,20 öre/kWh.
 • 20 000 kWh årsförbrukning:  302,80 öre/kWh.

Anvisningspris

Om man bor inom Vaggeryds Energis elnätsområde och inte aktivt väljer elbolag får man ett anvisningsavtal. Anvisningspris för Vaggeryds Energi är i dagsläget 252,6 öre/kWh exklusive moms. 

3 sätt att betala sin faktura

Hos Vaggeryds Energi kan fakturan betalas via:

 • Pappersfaktura
 • E-faktura
 • Autogiro

Koppla ihop e-faktura och autogiro

Ett smart sätt att spara alla räkningar är att koppla ihop e-fakturan med autogiro. Då hamnar fakturan på internetbanken och betalas samtidigt automatiskt genom autogirot.

Kampanjer och rabattkoder

Det finns inga aktiva kampanjer eller rabatter att tillgå för elavtal i nuläget (september 2022).

En trevlig webbplats

Webbplatsen vaggerydsenergi.se har ett trevligt gränssnitt och är enkel att navigera. Informationen är anpassad för läsaren och informativ utan att vara tråkig. Det som håller nere betyget lite är att nyhetsartiklar som rör elpris och marknadsläge är gamla och inte uppdaterade efter det nya läget på elbörsen.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@vaggerydsenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0393 785 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Vaggeryds energi AB, Hermes Väg 10, 567 32 Vaggeryd

En liten kundtjänst

Vaggeryds Energi har en liten kundtjänst där supporten ges via: 

 • Telefon 
 • Mejl

Det finns även en sökfunktion för fritext som dessvärre inte verkar fungera på alla webbläsare. Här finns det mer information om bolagets support och kundtjänst.  

Driftinformation och felanmälan

Vaggeryds Energi ger information om driftstörningar, planerade strömavbrott och liknande. Det finns även möjlighet att få aktuella driftstörningar som notiser via en sms-tjänst. För att felanmäla ringer man jourtelefonen på 0393-785 00. 

Elavtal för rörligt elpris

Vaggeryds Energi erbjuder rörligt elpris och timpris. Elavtal för fast elpris är pausat på grund av en orolig elbörs. Uppsägningstiden på rörligt elpris är 1 månad. 

Glada kunder

Få kunder har omtalat Vaggeryds Energi online, men de som har kommentarer är övervägande positiva. På Google hittar man 14 omdömen som ger bolaget snittbetyget 4,1 av 5. 

Vad vi tycker om Vaggeryds Energi

Vaggeryds Energi är ett mindre kommunalägt bolag som har ett tydligt fokus mot sitt lokala närområde. Hemsidan är trevlig och välgjord, bolaget har en seriös framtoning och den kommunala ägarstrukturen ger stabilitet. 

Elhandelsbolaget erbjuder endast rörligt elpris eller rörligt timpris. Men det är en tillfällig lösning som syftar till att kunder inte ska låsa sig i de långa och väldigt dyra avtal som skulle krävas på en instabil elmarknad. När elbörsen stabiliseras kan man räkna med att fast elpris åter blir tillgängligt. 

Det finns en ambition att leverera hållbar el från förnyelsebara källor. Tyvärr finns det inte mycket mer konkret information om hur man arbetar för den målsättningen. Det hade varit hjälpsamt att få en deklaration av innehållet i deras energimix. Inom hållbarhetsprofilen finns det även en möjlighet att teckna ett avtal för klimatsmart el. Det hade kunnat kompletteras eller bytas ut mot den mer generella märkningen Bra miljöval. 

Vi bedömer att företaget har en stark förankring i närområdet med kunder som är nöjda med hur tjänsterna levereras. Det finns dock ingen tydlig ambition att utveckla sitt affärskoncept för att nå kunder utanför det egna elnätet, och det är tveksamt om kunder från övriga delar av Sverige kan ha något speciellt att vinna genom att byta elbolag till Vaggeryds Energi. 

Vanliga frågor

Kan jag köpa Vaggeryds Energis el i Skåne?

Ja, det går bra att köpa elbolagets el i hela Sverige. Bor man i Skåne befinner man sig i elområde 4, då behöver man kontakta kundtjänst innan man tecknar ett avtal. 

Tryck för att betygsätta elbolaget
[Totalt: 2 Snitt: 3]